Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Pentru iubitorii gusturilor din copilarie, o familie de intreprinzatori produce turta dulce ornata manual
Zsuzsanna si Giza Varga din Odorheiu Secuiesc si-au deschis in Odorheiu Secuiesc, in urma cu 12 ani, o afacere in domeniul produselor traditionale. Zsuzsanna a lucrat anterior in contabilitate, iar sotul era pasionat de realizarea de cadouri si jucarii din lemn.
Frageda si aromata, turta dulce este un desert inedit ce ne aduce aminte de copilarie. Ideea Zsuzsannei de a intra pe piata produselor de turta dulce a avut-o in urma participarii la un targ de mestesugari. Ulterior a aflat ca si strabunica ei se ocupase cu prepararea acestor dulciuri pe care le vindea la vremea aceea la targurile din Brasov.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Propriul meu plan de afaceri
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Ghid practic Realizarea de sapun natural
In urma participarii la diverse targuri de profil din Bucuresti dar si din zone din Transilvania, au reusit sa semneze mai multe contracte cu magazine din Brasov, Cluj, Targu-Mures, Miercurea Ciuc, Sibiu, Bucuresti. Turta dulce se mai vinde si in cofetarii si, la cerer, pot fi onorate comenzi pentru nunti si botezuri.
Antreprenoarea spune ca turta dulce este ornata manual si este realizata dupa retete traditionale (cu scortisoara, cocos, ciocolata, vanilie, miere, etc.), fara conservanti.
Secretele prepararii turtei dulci
Sunt necesare doua zile: in prima zi se pregateste aluatul folosinf ingrediente naturale - faina, oua, miere, scortisoara, cuisoare, zahar. Acesta se "odihneste" 24 de ore, apoi este introdus intr-un malaxor, apoi este intins, decupat cu forme sub forma de inimioare, casute, flori, etc. si apoi se introduce in cuptor de lemne.
Foto: pixabay.com
La final, se decoreaza manual, cu un amestec de albus de ou, zahar pudra si amidon, care se pune intr-o punga simpla, taiata la varf. Este necesar ca turta astfel ornata sa stea 3-4 ore. In cele din urma se ambaleaza in pungi de 180 g.
Sursa: Romania Rurala, RNDR, nr 17, anul II, februarie 2015
Articole conexe
Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu
de Alina ConstantinescuFlorarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila
de Idei de afaceriAfacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille
de Alina ConstantinescuCum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit