Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pentru iubitorii gusturilor din copilarie, o familie de intreprinzatori produce turta dulce ornata manual

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Zsuzsanna si Giza Varga din Odorheiu Secuiesc si-au deschis in Odorheiu Secuiesc, in urma cu 12 ani, o afacere in domeniul produselor traditionale. Zsuzsanna a lucrat anterior in contabilitate, iar sotul era pasionat de realizarea de cadouri si jucarii din lemn.

Frageda si aromata, turta dulce este un desert inedit ce ne aduce aminte de copilarie. Ideea Zsuzsannei de a intra pe piata produselor de turta dulce a avut-o in urma participarii la un targ de mestesugari. Ulterior a aflat ca si strabunica ei se ocupase cu prepararea acestor dulciuri pe care le vindea la vremea aceea la targurile din Brasov.

In urma participarii la diverse targuri de profil din Bucuresti dar si din zone din Transilvania, au reusit sa semneze mai multe contracte cu magazine din Brasov, Cluj, Targu-Mures, Miercurea Ciuc, Sibiu, Bucuresti. Turta dulce se mai vinde si in cofetarii si, la cerer, pot fi onorate comenzi pentru nunti si botezuri.

Antreprenoarea spune ca turta dulce este ornata manual si este realizata dupa retete traditionale (cu scortisoara, cocos, ciocolata, vanilie, miere, etc.), fara conservanti.

Secretele prepararii turtei dulci

Sunt necesare doua zile: in prima zi se pregateste aluatul folosinf ingrediente naturale - faina, oua, miere, scortisoara, cuisoare, zahar. Acesta se "odihneste" 24 de ore, apoi este introdus intr-un malaxor, apoi este intins, decupat cu forme sub forma de inimioare, casute, flori, etc. si apoi se introduce in cuptor de lemne.


Foto: pixabay.com
 
"In acest fel se asigura continuarea unei traditii, dar si un gust aparte pentru turta dulce", spune antreprenoarea.

La final, se decoreaza manual, cu un amestec de albus de ou, zahar pudra si amidon, care se pune intr-o punga simpla, taiata la varf. Este necesar ca turta astfel ornata sa stea 3-4 ore. In cele din urma se ambaleaza in pungi de 180 g.


Sursa: Romania Rurala, RNDR, nr 17, anul II, februarie 2015


Tags: turta dulceafacere cu turta dulceafacere de familieafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]