Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Pictura murala: Cum sa faci afaceri din propriul talent artistic
Imagineaza-ti un scenariu de cosmar... Ai "prins" o lucrare murala de exceptie si negociezi cu clientul asupra ultimelor detalii. Clientul se declara entuziast si vrea sa incepeti proiectul cat mai curand posibil. In sfarsit, divulgi si pretul. Beneficiarul stramba din nas la auzul sumei si motiveaza ca nu se astepta la o asemenea cheltuiala.
Te intrebi unde ai gresit? Ei bine, nu ai estimat cum se cuvine bugetul clientului. Majoritatea acestora nu-ti vor spune cati bani sunt dispusi sa puna in joc pentru proiectul artistic din casa lor, deoarece vor sa obtina mana de lucru cea mai iefina. Trebuie sa stii cum sa estimezi suma pe care sunt capabili sa o ofere.Cultura de sofran
Cresterea prepelitelor japoneze
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Primul pas consta in prezentarea listei cu preturile fiecarei modificari artistice aduse camerei puse in discutie. Aceste cheltuieli nu reprezinta un pret fix, ci suma initiala pentru realizarea unui desen faux finish intr-o camera cu dimensiunile 3,65 x 3,65 x 2,43 m. Pretul
in acest caz este de 500 de euro sau 2.000 lei.
Comunica-i pretul clientului si asigura-l ca ai tinut cont de toate elementele implicate: ferestre, usi, masuratori. Astfel, clientul va avea o imagine clara asupra pretului final pe care o sa-l ceri.
A doua modalitate prin care poti „ghici” bugetul clientului este utilizarea planselor de proba, a mostrelor, despre care tot am vorbit. Dupa acumularea unei anumite experiente profesionale, vei sti dinainte cat timp iti va trebui ca sa finalizezi o anumita lucrare murala.
Daca aduni costul total al finisajelor (inclusiv materiale si mana de lucru), si imparti la cati metri patrati are camera respectiva, vei obtine un cost estimativ per metru patrat. Desigur, clientii isi vor face propriul calcul, pentru a confrunta pretul lor cu pretul tau.
Daca te temi ca pretul cerut de tine este prea mare si risti sa pierzi un client, incearca sa-l recalculezi intr-un mod corect si mai ales realist. Ghideaza-te dupa pretul pietei. Astfel, vei avea la indemana preturi comparative. Cat poti cere pentru realizarea unui proiect artistic mural? Cat trebuie. Cat vrei. Cat este rezonabil.
Incearca sa nu lucrezi nici macar la inceputul carierei ale de pictor decorator pe un salariu minim. in momentul in care accepti o plata derizorie, te subestimezi pe tine si totodata breasla artistilor decoratori.
Articole conexe
Samsung: Al doilea jucator al pietei de smartwatch-uri
de Bianca TilaDoua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral
de Idei de afaceriAntifrauda, catre o antreprenoare: "Ai si tu doi copii. Nu ai vrea sa se intample asta, nu?"
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit