Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Platforma online pentru livrari de mancare la domiciliu

de Marian Curelaru 14 Mai. 2014 3707
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bucurestenii comanda cel mai mult si mai des mancare acasa si la birou, cheltuind in medie 50 lei pe o comanda zilnica, in timp ce clujenii, timisorenii si iesenii care comanda mancare online cheltuie in jur de 40 de lei per comanda, potrivit foodpanda Romania. Platforma online pentru livrari de mancare la domiciliu foodpanda, dezvoltata de incubatorul german Rocket Internet, are in portofoliu aproximativ 200 de restaurante din Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi.

Si la nivelul celor mai scumpe comenzi foodpanda in tot Bucurestiul este lider, cea mai mare comanda plasata pe platforma ridicandu-se la 750 de lei, acesta fiind urmat de Cluj cu o comanda maxima de 500 de lei, Timisoara cu 450 de lei si Iasi cu 230 de lei, informeaza Mediafax.
 
Desi bucurestenii comanda cel mai mult si mai des mancare, obiceiul de consum si preferintele culinare ale locuitorilor Capitalei sunt diferite de cele ale iesenilor, clujenilor si ale timisorenilor.
"Observam diferente de consum de la o zona la alta, insa cel mai evident este ca bucurestenii comanda de pe foodpanda oarecum din necesitate. Majoritatea sunt tineri, foarte activi, cu un ritm de viata alert, care stiu ca la birou au nevoie de o masa completa si hranitoare. Clujenii, timisorenii si iesenii sunt gurmanzi, le place sa descopere bucatarii noi si sa incerce feluri ce nu se regasesc in meniul lor obisnuit", a declarat Dan Macarie, country manager foodpanda Romania.
 
In Bucuresti, majoritatea comenzilor foodpanda sunt realizate de la birou, in jurul pranzului, intre orele 11:30-14:00, si constau in meniuri complete cu fel principal - pui sau porc, cu garnitura, salata si desert.
In Cluj, Timisoara si Iasi, celelalte orase in care foodpanda este prezenta, comenzile sunt plasate de cele mai multe ori seara si constau in preparate care nu se gatesc de obicei acasa, varietati de finger food (care se poate manca direct cu mana), de la aripioare picante cu chipsuri, la pui shanghai, pizza sau bucatarie orientala.
 
In continuare, insa, Bucurestiul este cel mai activ oras in care foodpanda activeaza, cu 70% din comenzi, urmat de Cluj cu 14%, Timisoara cu 10% si Iasi - cel mai nou oras in care foodpanda s-a extins, cu 6% din comenzile totale in doar doua saptamani de la lansare.
 
Un sondaj online realizat anul trecut de Rentrop & Straton Market Research arata ca 53,4% din romani obisnuiesc sa comande mancare telefonic sau pe Internet in mod ocazional, iar dintre ei 43,8% cer ca aceasta sa le fie livrata acasa, in timp ce peste o treime obisnuiesc sa comande mancarea la serviciu (35,6%).
 


Tags: platforme de comenzifood deliveryfoodpandaobiceiuri de consum

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]