Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Porcii Mangalita se vand... cat ai bate din palme
"Tot ce scoatem la vanzare se cumpara cat ai bate din palme"... este afirmatia lui Ioan Tataran, crescator de porci Mangalita, citat de Agrointel. Conform analizelor oferite de laboratoarele de biochimie alimentara, grasimea obtinuta are un continut de pana la 70% acizi grasi nesaturati, informeaza inginerul agronom Ioan Tataran.
Printre avantajele cresterii porcilor Mangalita se numara si rezistenta sporita la boli, pretentiile reduse la hrana si faptul ca reprezinta o sursa incredibila de carne scumpa, considerata chiar o delicatesa.Cu toate acestea, demn de mentionat este faptul ca purceii rezultati la o fatare sunt in numar mai mic decat in cazul altor rase si perioada de crestere este mai mare. Chiar si in aceste conditii, carnea porcilor Mangalita ramane un produs ravnit de cei mai importanti producatori de delicatese si produse traditionale.
Conform declaratiilor inginerului agronom, porcii Mangalita au o perioada de crestere mai mare de doi ani, dupa aceasta perioada, porcii ajungand sa cantareasca peste 150 de kilograme.
Cat despre numarul de purcei rezultati la o fatare, in cazul porcilor Mangalita discutam despre 4-5 purcei, aproape jumatate din numarul purceilor fatati de alte rase de porci.
Evident, atractia este mare si in aceste conditii, dat fiind ca pretul la vanzarea carnii de porc Mangalita in viu este de 15 lei pe kilogram, in timp ce alte rase se vand la 8 lei pe kilogram, in viu.
In anii '60, doar in Ardeal, erau crescuti circa 500.000 de porci Mangalita. In zona Maramures, in prezent, efectivul porcilor Mangalita se apropie de 3000 de capete.
Alt aspect important este ca nu are nevoie de un adapost special, este foarte rezistent la frig iar boala nu prea se prinde de el, are o imunitate ridicata la boli”, mai subliniaza Tataran.
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Cultura de sofran
Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume

[GHID PRACTIC] Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Afacerea foarte accesibila cu care veti da lovitura Produceti BERE ARTIZANALA

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Exploatati incredibila piata a felicitarilor Aceste produse carora poate nu le-ati acordat pana acum atentia cuvenita aduc venituri colosale si constante an dupa an Puteti castiga fara efort minimum 1 000 de euro net luna


Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit