Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Povestea unei afaceri de suflet cu obiecte decorative din ceramica
Povestea afacerii Lutelier ia nastere in anul 1999, in Dumbrava, Timis, la initiativa Tereziei Costineanu. In 2002, impreuna cu fiica sa, Carolina, a inceput sa realizeze obiecte din lut. Observand minunatele obiectele create, viitorul sot al Carolinei, Ioan Brita le convinge sa transforme pasiunea in afacere. Si astfel, astazi produc obiecte decorative din ceramica pentru clienti din toata tara.
In judetul Timis olaritul este unul dintre cele mai intalnite mestesuguri. In 2012, Ioan Brita si sotia sa, Carolina Costineanu au accesat fonduri europene pentru dezvoltarea afacerii cu obiecte din lut. Drumul parcurs de antreprenori nu a fost unul usor, insa cu munca, perseverenta si determinare au depasit toate problemele si au infiintat un atelier in care realizeaza cu minutiozitate si dibacie obiecte lucrate manual.Ghid practic Realizarea de sapun natural
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Propriul meu plan de afaceri
Cresterea prepelitelor japoneze
Antreprenorul explica pentru fntm.ro cum arata atelierul in care isi desfasoara activitatea, cu ce utilaje este dotat, acum, dupa finalizarea proiectului:
“Fiind un atelier de manufactura, nu avem multe utilaje, insa folosim roata olarului electrica, avem o masina de intins lut care ne scuteste de mult efort, comparativ cu perioada anterioara in care feliile de lut se intindeau cu sucitorul, avem un malaxor de lut care ne ajuta foarte mult la reglarea consistentei lutului si nu in ultimul rand cuptoarele. Avem 2 cuptoare, unul de 100 l si unul de 400 litri care au un control foarte bun al temperaturii si ne permite sa lucram cu o gama larga de glazuri care au nevoie de temperatura foarte bine controlata.
Folosim energie verde, avem 2 panouri solare care ne furnizeaza cantitatea necesara de apa calda si mai avem 21 de panouri fotovoltaice care ne asigura consumul de curent electric monofazic. Consumul mare de curent este la cuptoare care sunt trifazice, insa este un mare ajutor curentul produs de panouri.
Neavand alte surse de incalzire singura varianta la noi a fost cu centrala pe lemne”.
Potrivit antreprenorului, pentru a avea succes in afaceri este nevoie de perseverenta si incredere in fortele proprii.
“Ceea ce ne-a ghidat spre succes si ce ne-a dat incredere ca putem sa mergem mai departe cu afacerea noastra au fost chiar produsele noastre, mai ales segmentul dedicat atelierelor pentru copii, pentru care este o deschidere mare pe piata romaneasca, mai ales daca faci lucruri de calitate si ai o diversitate de produse.”, mai spune antreprenorul.
Pe langa aceste ateliere pentru copii si adulti care se organizeaza in Arad si Timisoara, mai participa la diverse evenimente sau targuri in tara.
Pe viitor intentioneaza sa acceseze fonduri europene pentru achizitia de utilaje noi cu care sa dezvolte alte produse ceramice si sa desfasoare ateliere creative si in alte orase din tara.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit