Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de vin - o afacere de viitor

de Andrioae Ruxandra 16 Iul. 2014 3038
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vinul este o bautura foarte solicitata de clienti. Daca esti un iubitor de vin, stii o multime de soiuri si te pricepi sa le asortezi cu mancarea, atunci ar trebui sa iti deschizi o afacere privind productia de vin.

 
Avand in vedere potentialul profit al afacerii, ideea unei productii de vin poate fi tentanta, dar adevarul este ca, deschizand o companie producatoare de vin, va trebui sa lucrezi din greu pentru a o mentine pe piata de afaceri.
 
1. Studiaza domeniul
 
Cu siguranta ai mai auzit asta, dar nu poti activa intr-un domeniu pana cand nu cunosti in detaliu caracteristicile acesteia, ceea ce implica, concurenta, activitatea etc. Trebuie sa stii si cati bani trebuie investiti ca afacerea sa dea roade.
 
2. Planul de afaceri
 
Este omniprezent in mintea antreprenorului, pentru ca va contine toate lucrurile necesare afacerii, determinandu-l pe antreprenor sa se concentreze pe obiective.
 
3. Capitalul necesar deschiderii
 
De obicei, a incepe o afacere implica investitii care depind de dimensiunile companiei de productie a vinului pe care vrei sa o lansezi. Costurile deschiderii trebuie sa acopere echipamente, masini, marketing, consultanti si laborator.
 
4. Obtine licenta practica
 
Stii si faptul ca fara controale de salubritate si avizul din partea autoritatilor nu-ti vei putea lansa afacerea, de aceea este important sa obtii acea licenta. 
 
5. Gaseste furnizori de incredere
 
Daca iti faci rost de struguri de la furnizori, atunci va trebui sa gasesti unii de incredere si sa inchei contracte cu ei. Daca unul dintre ei esueaza in a-ti furniza strugurii, care reprezinta materialul de baza pentru productia vinului, afacerea ta va fi foarte afectata. De aceea, trebuie sa gasesti un furnizor principal sau cel putin doi de rezerva, la care sa poti apela in caz ca primul va renunta.
 
6. Cumpara masinariile si echipamentul adecvat 
 
Instaleaza-le in locatia companiei tale si ofera sansa personalului sa lucreze alaturi de tine. Angajatii tai sunt imaginea ta si ei vor avea intotdeauna un rol bine determinat in ceea ce priveste afacerea ta. 
 
Sursa: www.mytopbusinessideas.com
 


Tags: afaceriidei de afacerivinafaceri vinproductie vinplan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]