Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Recoltarea ciupercilor Champignon
Cultivarea ciupercilor Champignon reprezinta o activitate profitabile si de viitor, activitate pe care o putem desfasura in cadrul unei hale, pivnite sau in cadrul unui grajd dezafectat. Profiturile sunt impresionante datorita unui nivel al cererii de cca 6 ori mai mare decat cel al ofertei existente pe piata.
Iata si cateva detalii referitoare la recoltarea ciupercilor Champignon, conform ghidului "Cultivarea ciupercilor Champignon":Cultura castravetelui anti-diabet
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cresterea prepelitelor japoneze
In ciupercariile intensive, in conditii optime, primele ciuperci se recolteaza la 21-25 de zile dupa acoperire. Folosirea amestecului inoculat (CAC'ing Inoculum) mai scurteaza putin perioada, respectiv la 19-21 de zile. In ciupercariile clasice-sezoniere, durata recoltarilor poate fi prelungita atat timp cat ciupercile se pot forma pe straturi (60-90 de zile sau chiar mai mult).
Perioada de timp dintre acoperire si recoltare difera de la o cultura la alta, in functie de mai multi factori:
- tulpina de ciuperci insamantata - mai precoce sau mai tardiva;
- sistemul tehnologic - cultura clasica sau intensiva;
- grosimea stratului de acoperire 93,5-5 cm);
- efectuarea scarificarii sau folosirea amestecului de acoperire inoculat;
- tipul de ciuperci recoltate - mai tinere si mici, mai mari si cu velum inchis sau cu palarii mari, deschise.
Desfasurarea productiei se face esalonat, sub forma valurilor de recoltare. Fiecare val cuprinde mai multe recoltari 93-4) intr-o perioada de 6-10 zile si este urmat de o pauza de cateva zile, timp in care nu sunt ciuperci pe strat.
Timpul de pauza depunde de momentul recoltarii si de temperatura. Culegand ciupercile in stadiul tanar cand sunt mici, vom grabi venirea valului urmator. Dimpotriva, daca lasam ciupercile sa se dezvolte pe strat pana la deschiderea palariilor, sosirea valului urmator va fi intarziata. Ridicarea temperaturii in spatiul de cultura, programata sau nu (in ciupercariile clasice, cand este cald afara), determina si ea reducerea timpului de pauza dintre valuri.
In culturile intensive se recolteaza 3-5 valuri de fructificare, intr-o perioada de timp de cca 5-6 saptamani (35-45 de zile). In mod obisnuit, 70-75% din productia totala se recolteaza in primele trei valuri. Din aceasta cauza, unii cultivatori renunta la celelalte valuri mici si evacueaza substratul, aducand unul nou. In felul acesta se pot realiza mai multe cicluri de productie pe an, chiar daca nu se culege toata recolta fiecarui ciclu. Castigul este oricum mai mare decat pierderea. ...
>>>Cititi continuarea acestui subiect si toate informatiile necesare pentru a va consolida o afacere profitabila cu ciuperci in ghidul "Cultivarea ciupercilor Champignon"!
Articole conexe
Cultivarea ciupercilor Champignon, asta da afacere banoasa in 2013!
de Matei AntonescuCultivarea ciupercilor Champignon in strat plan supraetajat
de Ideideafaceri.roCultivarea ciupercilor Pleurotus in sistem intensiv
de Ideideafaceri.ro3 idei de afaceri pentru cei pasionati de cultivarea ciupercilor!
de Adela SimonescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit