Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania ocupa locul 10 in lume, la consumul de vin pe cap de locuitor
Vesti bune pentru afaceristii care deja si-au dezvoltat afaceri in domeniu si pentru cei care au de gand sa inceapa investitiile. Romania se afla in top 10 mondial in ceea ce priveste consumul de vin pe cap de locuitor, noteaza Agroromania.ro.
In mod clar, Romania reprezinta unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata mondiala a vinului. In numeroase randuri, producatori romani au demonstrat calitatea si puritatea vinurilor produse in tara noastra, din cele mai bune soiuri de vin cu putinta.Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Propriul meu plan de afaceri
Cultura de sofran
Asadar, nu este deloc de mirara ca Romania se afla printre primele zece tari in lume la consumul dfe vin fiscalizat. Statisticile recente arata un consul de 24 de litri pe cap de locuitor. Informati vine din partea lui Calin Paduraru, reprezentantul Romaniei la Organizatia Internationala a Viei si Vinului.
Prezent in week-end la deschiderea celei de-a 11-a editii a Targului International de Vinuri, GoodWine, de la Romexpo, acesta a declarat ca „in momentul de fata, din pacate, nu finanteaza nimeni studii de piata serioase. Neexistand bugete, exista numai o serie de simulari de sondaje. Consumul fiscalizat in Romania este de 24 de litri pe cap de locuitor, ceea ce ne situeaza pe locul noua. Dintre acestia, 15 la suta sunt vinuri peste medie; Super premium sau premium, este greu de definit. Pe zona urbana, ramanem cu un comportament de consum similar celui din Europa, deci putem spune ca suntem undeva la 5 la suta din consumul fiscalizat pe vinuri premium si super premium”.
De asemenea, Calin Paduraru a mai mentionat ca in acest moment, consumul este in crestere, cu accent pe consumul fiscalizat. Mai mult, acesta a subliniat ca romanii prefera soiurile autohtone.
Care sunt locatiile catre care Romania exporta cele mai mari cantitati de vin: SUA, Canada, Germania, China, Japonia, Israel, Polonia. „Cele mai bine vandute la export sunt cupajele dintre soiurile autohtone si cele straine, iar piata HoReCa este si ea in crestere” a mai precizat in acest context Catalin Paduraru.
sursa: www.freegreatpicture.com
Articole conexe
Cum sa deschizi un atelier de tamplarie cu fonduri europene. Modelul unei afaceri de succes
de Nita AlinaDoi intreprinzatori au pus bazele unei afaceri de succes: microfabrica de bere
de Nita AlinaCum sa faci bani din cultura de lavanda? Povestea unei afaceri de succes
de Alina ConstantinescuPovestea unei afaceri de succes cu incaltaminte, genti si accesorii
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit