Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretul succesului unei florarii

de Andrioae Ruxandra 29 Dec. 2017 9081
4.1 din 20 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iti plac florile si vrei sa castigi bani din aceasta pasiune? Afla ca florile sunt la mare cerere datorita frumusetii si a simbolisticii care se ascunde in spatele petalelor. Sunt daruite de onomastici, aniversari, la nunti, botezuri, receptii si la diverse alte evenimente. Daca planuiesti sa incepi o afacere cu un capital mic, poti deschide o florarie. Si daca totusi ai un simt al esteticului si te pricepi sa aranjezi flori, atunci e si mai bine pentru tine, pentru ca vei crea niste ornamente care vor fi vandute intr-un timp foarte scurt.

Trebuie sa te hotarasti mai intai ce fel de flori vrei sa vinzi si sa alegi intre a aranja florile chiar tu sau sa le cumperi de la furnizori. Daca le poti aranja singur, atunci poti sa-ti folosesti talentul in designul floral.

Planul de afaceri este prezent in orice fel de afacere, pentru ca trebuie sa iei in considerare urmatoarele:

- piata de afaceri;
- analize de piata;
- costurile de inceput;
- venituri asteptate etc.

Planul de afaceri va deveni manualul afacerii tale, pe care va trebui sa-l respecti punct cu punct. Si da, investitorii iti vor cere planul de afaceri dinainte sa te apuci sa le descrii afacerea.

Locatia

Este esentiala, pentru ca vei avea practic un magazin care va fi imprejmuit de aranjamente florale puse la expozitie pentru clienti. Acestia se vor uita in detaliu la orice le prezinti tu, asadar trebuie sa fii un profesionist. Nimeni nu doreste sa cumpere ceva de la amatori. In cazul in care nu-ti permiti sa inchiriezi un spatiu, iti poti plasa afacerea pe internet si sa incepi sa vinzi.

Furnizorii

Reprezinta un punct pe care trebuie sa-l bifezi in planul tau de afaceri. Nu cheltui prea mult pentru inceput, nu lua cantitati industriale de flori, pentru ca in cel mai scurt timp se vor ofili si nu vei avea timp sa le aranjezi pe toate, oricat timp ai petrece in preajma lor. Cand vei avea mai multe comenzi, atunci iti vei permite sa cumperi mai multe flori. Va trebui sa cumperi vaze, panglici etc.

Personalul

Nu uita ca personalul te reprezinta in totalitate si ca este emblema afacerii tale. Angajatii tai, chiar daca sunt doi pentru inceput, trebuie sa aiba simt estetic si sa iubeasca florile. Pe langa asta, vei lucra cot la cot cu ei, pentru ca trebuie sa iti sprijini angajatii atunci cand au nevoie. Daca nu te pricepi la contabilitate, va trebui sa angajezi si un contabil de incredere. In cazul in care floraria poate functiona si online, este necesar sa angajezi pe cineva care sa se ocupe de vanzarile tale.

Strategiile de marketing

Vei aplica, spre final, si strategiile de marketing, atat online, cat si peste tot prin oras, prin intermediul flyerelor si al reclamelor. Este important sa ai un website in care potentialii clienti sa vada ceea ce le oferi, inclusiv preturile; le poti oferi posibilitatea de a cumpara flori online, ca apoi sa le fie livrate la domiciliu. Odata cu marketingul vor veni si comenzile, care la randul lor vor aduce profit si iti vei permite sa te extinzi si sa ai o afacere de succes.

Aveti un teren de 100 mp? Puteti castiga fara efort 30.000 de euro/an cultivand si comercializand flori in ghiveci!
Aflati cum puteti obtine un asemenea castig parcurgand ghidul practic "Afacere la cheie cu flori in ghiveci"!

Sursa: www.mytopbusinessideas.com



Tags: afaceriflorarieafacere florarieafaceri de succesafaceri profitabileplan de afaceriflorarie online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 5 - 20 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]