Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stand mobil de sucuri naturale - o afacere simpla si cu bani putini

de Idei de afaceri 11 Apr. 2018 18467
4.15 din 64 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere simpla si extrem de profitabila: inarmati cu o presa manuala de citrice amplasata pe o toneta atractiva, acestia storc pe loc portocale si grapefruit si ofera doritorilor un suc 100% natural, la pretul de 8-10 lei. Si doritorii nu numai ca nu lipsesc, dar chiar formeaza cozi consistente, impunand intreprinzatorilor- vanzatori un ritm de lucru alert si aproape non-stop. Cu incasari pe masura, desigur.

Intr-o zi insorita, fiecare asemenea toneta cu sucuri naturale vinde fara probleme minimum 100 de pahare, cu 4 lei profit curat la fiecare pahar, ceea ce inseamna 400 de lei profit pentru o singura zi de activitate! V-am starnit interesul? iata in continuare detalii extrem de valoroase despre aceasta afacere cu un stand mobil de sucuri naturale.

Afacere cu sucuri naturale: Obtinerea unui pahar de suc natural de citrice dureaza mai putin de 1 minut!

Know-how-ul afacerii este extrem de simplu: operatorul care lucreaza la un asemenea punct de vanzare nu trebuie decat sa ia pe rand cate o portocala, sa o taie in doua, sa aseze pe conul inferior al presei una dintre jumatatile obtinute si sa traga de maneta in jos.

Prin actionarea manetei, conul superior al presei coboara si striveste fructul de conul inferior, care este fix, astfel incat sucul rezultat in urma acestei operatii se scurge direct in paharul ce va fi inmanat clientului. Dupa care operatia se repeta cu cealalta jumatate de portocala si tot asa.

Aceasta este toata activitatea. nici macar nu este nevoie de o forta de apasare prea mare, deoarece presa este astfel proiectata incat sa stoarca si ultimul strop de suc din portocala: cele doua elemente in forma de con tind sa se imbine perfect, fara sa lase niciun interstitiu, si in acest fel orice fruct asezat in presa va fi strivit cu maxima eficienta, iar sucul obtinut se va scurge prin niste orificii practicate in conul inferior direct in pahar.

Marele avantaj fata de celelalte bauturi racoritoare sau chiar fata de celelalte sucuri naturale ambalate care se gasesc deja pe piata il constituie faptul ca in acest caz clientul vede cu ochii lui cum se obtine sucul de fructe. aici e tot secretul: 100% natural! Cum sa rezisti tentatiei de a bea un astfel de suc cand vezi ca portocalele sunt stoarse in fata ta si, ca urmare, stii absolut sigur ca respectivul suc nu contine nici o urma de coloranti artificiali sau alte chimicale?


Foto: pixabay.com

Stand mobil de sucuri naturale - o afacere simpla si cu bani putini

Am vazut, deci, ca produsul in sine (sucul natural) este deosebit de atractiv si acest lucru constituie, evident, un argument foarte important in favoarea demararii acestei afaceri. Dar mai exista si alte argumente: astfel, activitatea se poate desfasura cu succes in orice loc frecventat de cat mai multi oameni. De exemplu, daca instalati un asemenea storcator la mare, pe plaja, in plin sezon turistic, e clar ca dati lovitura: litoralul geme de lume in fiecare vara si acest aflux de potentiali consumatori inseamna venituri importante pentru dvs., mai ales ca in perioada concediilor oamenii sunt dispusi sa cheltuiasca mai mult ca de obicei.

Bineinteles, aceasta reteta se poate aplica nu numai in statiunile turistice, ci intr-o multime de alte locatii, aflate foarte la indemana: amplasati standul dvs. de sucuri naturale intr-un mall, in holul unui cinematograf, in gara, intr-o statie de transport in comun, in apropierea unui liceu, intr-un parc (cum am spus deja) sau pur si simplu pe o strada circulata din orasul dvs. si veti obtine, categoric, venituri de mii de lei pe luna. Plus ca, oriunde are loc un eveniment care atrage multi oameni, va puteti infiinta si dvs. cu standul dvs. de sucuri naturale: o conferinta, un spectacol in aer liber, un meci sportiv, o reuniune de orice fel constituie ocazii excelente pentru a castiga bani frumosi.

De unde procurati presa de citrice?

Presa este unul dintre elementele-cheie ale intregii afaceri. Pe langa faptul ca stoarce foarte eficient fructele, ea are si o constructie foarte potrivita acestui scop, de vanzare stradala: piesele metalice sunt din otel inox, designul este suplu si atractiv, astfel incat clientul este tentat sa se apropie fie si numai din curiozitate („Ce face oare aparatul asta dragut?”).

In plus, presa permite observarea intregului proces de lucru – un aspect foarte important, dupa cum am descris mai sus. Vanzarile ar scadea, cu siguranta, daca aparatul nu ar colecta sucul direct in paharul ce urmeaza a fi inmanat clientului, ci intr-un recipient mai
mare. In acest caz, clientii n-ar mai avea controlul asupra prospetimii si naturaletii produsului si ar putea banui ca in respectivul recipient are loc o diluare cu apa. Iar oferta si-ar pierde tot farmecul.

Presa de citrice costa, in functie de model, in jur de 100-250 de euro si functionarea ei, desi banala, este foarte sigura: fiind mecanica, aceasta presa nu are cum sa va lase balta in mijlocul activitatii, asa cum s-ar intampla in cazul unui storcator electric de fructe caruia i se defecteaza motorasul.

Cati bani va poate aduce aceasta afacere cu sucuri naturale?

In calculul profitabilitatii acestei afaceri nu intra, in principal, decat trei costuri: portocalele, chiria pentru spatiul unde va fi amplasat standul si paharele de unica folosinta. Portocalele le veti achizitiona de la un angro de fructe. Puteti obtine aici un pret de 4,5 lei/kg, dar, daca stabiliti o relatie de aprovizionare stabila cu un anumit furnizor, acest pret poate fi chiar mai mic.

Aprovizionarea o puteti face chiar si numai o singura data pe saptamana, deoarece portocalele rezista bine timp de mai multe saptamani si astfel reduceti semnificativ cheltuielile cu transportul.

Revenind la profitabilitate, 1 litru de suc natural se poate obtine (prin stoarcere cu presa mecanica) din cca 2,4 kg de portocale. Asta inseamna ca un pahar de 0,2 litri de suc se obtine din cca 0,5 kg de portocale, ceea ce conduce la urmatoarele cifre:

Costuri afacere cu stand mobil de sucuri naturale

Portocale (0,5 kg x 4,5 lei/kg)................................................2,25 lei/pahar;
Pahar.........................................................................................…... 0,02 lei;
Numar de pahare vandute intr-o zi obisnuita ........…............. 100 buc.;
Total costuri marfa (2,27 lei x 100 buc.) ................................... 227 lei;
Chirie locatie.............................................................................. 100 lei/zi;
Apa, transport, diverse ............................................................... 15 lei/zi;
Pierderi (marfa deteriorata) ..................................…................... 20 lei;
Total costuri......................................................................... cca 350 lei/zi

Venituri

100 pahare x 8 lei/pahar .....................................…................ 800 lei
profit brut .............…..............................................…...... cca 450 lei/zi

Chiar si daca desfasurati afacerea doar in weekend-uri, si tot va puteti asigura un venit deosebit de atractiv, de cateva mii de lei pe luna.

Retineti!

1. Piata acestei afaceri in Romania este absolut libera. Concurenta este zero, deoarece barurile, principalii ofertanti de sucuri naturale ce pot fi servite pe loc, nu au posibilitatea sa se aseze exact in mijlocul fluxului de trecatori, asa cum aveti dvs. Iar sucurile naturale ambalate comercializate in magazine si supermarketuri nu sunt 100% naturale (contin si conservanti, altfel n-ar putea fi pastrate saptamani intregi pe rafturi).

2. Oamenii sunt foarte dornici sa consume produse naturale si, daca li se ofera asemenea produse, sunt dispusi sa plateasca fara ezitari pretul cerut. Nu uitati ca traversam o perioada in care alimentatia sanatoasa castiga din ce in ce mai mult teren, o perioada in care oamenii devin din ce in ce mai constienti ca starea lor de sanatate depinde esential de calitatea alimentelor pe care le consuma. Si lucrurile stau exact la fel si in cazul bauturilor racoritoare, dovada faptul ca, in Occident, bauturi racoritoare renumite trec pe planul doi in preferintele consumatorilor, tocmai pentru ca nu sunt naturale. Se pare deci ca viitorul va apartine celor care vor veni cu o oferta adaptata acestei tendinte.

3. In tarile din America de Sud, unde fructele proaspete se gasesc din abundenta, asemenea prese manuale pentru citrice sunt intalnite la fiecare colt de strada. Orice pieton insetat poate bea astfel un suc natural la fel cum ar bea apa. De ce aceasta oferta nu ar functiona la fel si in alte tari, in Romania, de exemplu? Nu uitati ca orice lucru are un inceput. Trebuie doar sa realizati ca puteti deveni unul dintre pionierii acestei activitati in Romania, cu toate beneficiile care rezulta din faptul ca veti exploata printre primii o piata virgina.

4. Asa cum am vazut mai inainte, un singur stand de vanzare va poate aduce venituri de mii de lei pe luna. Si acum imaginati-va ce venituri va poate aduce o retea de 5-10 astfel de standuri sau chiar mai multe, functionand toate sub aceeasi firma si avand aceeasi infatisare cocheta, usor de recunoscut. Nu e greu sa gasiti 10 locatii potrivite pentru standurile dvs. intr-un oras de marime medie si, in plus, va puteti extinde la nivelul intregului judet. Totul depinde de capacitatea dvs. de organizare, pentru ca investitia, chiar si in cazul unei asemenea retele, ramane totusi foarte accesibila.

5. Principala sarcina pe care o veti avea de rezolvat va fi aprovizionarea standului (standurilor) cu fructe: portocale, grapefruit, rodii etc. Nu e vorba de nimic dificil – aprovizionarea este un lucru banal, care sta la baza oricarei activitati comerciale.
Trebuie doar sa luati legatura cu angrosistii de fructe din zona de desfasurare a afacerii si sa negociati cu ei un pret bun si un sistem avantajos de livrare (ridicare) a marfii.

6. Activitatea este ideala ca o a doua ocupatie. Puteti sa va desfasurati slujba actuala in program normal, cinci zile pe saptamana si in weekend sa mergeti cu standul dvs. de sucuri naturale intr-un parc, de exemplu. Ati remarcat, desigur, cat de ocupati sunt la sfarsitul saptamanii cei care vand in parcuri vata de zahar, gogosi, snacks-uri, popcorn si, bineinteles, bauturi racoritoare.

Ca urmare, oferta dvs. de ce n-ar avea succes? Daca prindeti vreme frumoasa si lumea iese la plimbare, puteti vinde lejer minimum 100 de pahare pe zi, adica puteti castiga fara prea mult efort cca 900 de lei in doar doua zile.

7. Afacerea nu prezinta, practic, niciun risc. Ganditi-va logic: ce ati putea risca? Aici nu e vorba nici de o chirie costisitoare a unui spatiu comercial, pe care sa cautati sa o acoperiti din incasari, nici de vreun stoc de marfa de care sa trebuiasca sa scapati, nici de vreo posibila schimbare a situatiei pietei. Atat timp cat in Romania se vor vinde bauturi racoritoare (de orice fel) dvs. veti prospera, pentru ca sucul dvs. de fructe este mult mai atractiv decat orice bautura nenaturala.

8. Cel mai interesant argument in favoarea acestei afaceri este insa faptul ca investitia in aceasta afacere se recupereaza in numai cateva zile de functionare a standului dvs. o investitie de numai 200-300 de euro va ofera asadar posibilitatea sa obtineti castiguri de mii de lei pe luna! Fara perioade de rodaj, fara cheltuieli de marketing, fara nicio bataie de cap, practic.

Foarte important!

Afacerea este, intr-adevar, extraordinar de simpla, dar prezinta, totusi, cateva puncte sensibile legate de conditiile concrete in care trebuie desfasurata activitatea pentru a obtine rezultate foarte bune inca din prima zi. Pentru ca nu este suficient sa intrati in posesia presei de citrice, trebuie sa stiti si lucruri referitoare la obtinerea autorizatiilor necesare, la felul in care trebuie sa arate standul si, mai ales, la modalitatile cele mai eficiente de atragere a clientilor.

Mult succes si afaceri profitabile cu sucuri naturale!



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: stand de sucuri naturalestand mobil de sucuriafacere simplaafacere cu bani putiniafacere profitabile cu sucuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.15 din 5 - 64 voturi.

Articole conexe

Afacere simpla si cu bani putini, la domiciliu: realizarea felicitarilor tridimensionale

de Alina Constantinescu
13 Mar 2018
Sunt foarte multi romani care viseaza sa aiba propria afacere si, cu atat mai mult, sa lucreze de la domiciliu. Ideal este sa ne orientam catre o...

Afacere cu bani putini - stand mobil de sucuri naturale

de Alina Constantinescu
30 Sep 2020
Afacerea cu sucuri naturale este simpla, nu necesita o investitie mare, dar este nevoie de o locatie foarte buna si de vad comercial. Clientii...

Fii pregatit sa incepi o afacere simpla si relaxanta! Chiar de maine, daca iti place sa te plimbi

de Silviu Marian Banila
19 Feb 2016
Daca esti student si ai nevoie de venituri suplimentare pe timpul studiilor sau daca vrei sa castigi bani dupa orele de serviciu iti propun o afacere...

O afacere simpla si profitabila. Bani frumosi din papadie.

de Idei de afaceri
27 Apr 2015
Iata o afacere simpla, la indemana multor intreprinzatori, avand la baza o planta arhi-cunoscuta - papadia. Siropurilor naturale facute din papadie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]