Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stuparitul, afacerea care iti aduce rapid succesul

de Alexandra Popescu 26 Iun. 2014 4146
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Una dintre cele mai cunoscute si profitabile afaceri este stuparitul. O multime de oameni care locuiesc la curte adopta acest tip de afacere. Este profitabila, nu necesita investitie mare, iar profitul este obtinut rapid. In plus, mierea este cunoscuta pentru numeroasele ei valori medicale, multi oameni declarand ca o singura lingurita de miere mancata dimineata in fiecare zi i-a vindecat de multe boli, chiar si de cancer.

 
Pentru inceput, trebuie sa urmezi cursuri de calificare ca apicultor, care costa in jur de 300 de lei. Aceste cursuri nu numai ca iti aduc un certificat de calificare, dar te invata tot ceea ce este nevoie cand vine vorba de ingrijirea, hranirea albinelor, dar si despre modul in care este adunata mierea. In plus, un lucru foarte important in apicultura este sa nu fii alergic la intepatura de albine, pentru ca ai putea sfarsi neplacut din urma unei astfel de afaceri.
 
Costurile pentru demararea afacerii nu sunt mari. Pe langa atestatul profesional, mai ai nevoie de diferite echipamente si de stupi. Un stup costa aproximativ 200 de lei, o centrifuga 1.500 de lei, iar tava de inox costa in jur de 500-700 de lei. Pe langa toate acestea vei mai avea nevoie si de o perie, o masca, un afumator si un cobinezon. Toate acestea necesita o cheltuiala de 200-300 de lei. Asa ca, pentru inceput, vei avea nevoie de 6.000 de lei. 
 
Costul unui borcan de miere este de 20 de lei, iar o familie de albine produce aproximativ 25 de kilograme de miere pe an. Deci veniturile nu sunt deloc mici.
 
Un avantaj pentru apicultori este faptul ca statul acorda subventii pentru fiecare familie de albine. Nu este prea mare, avand o valoare de 20 de lei/familie de albine, insa poate fi de ajutor. Pe deasupra, Programul National Apicol include si ajutoare privind achizitionarea echipamentelor. In plus, si Uniunea Europeana (UE) ofera sprijin pentru tinerii fermieri, iar fondurile pot fi accesate si prin alte proiecte sau masuri.
Persoanele in varsta de pana la 40 de ani pot beneficia de sume cuprinse intre 10.000 si 25.000 de euro. Avantajul cel mai mare este ca banii sunt nerambursabili, iar sumele nu sunt deloc de neglijat. Tocmai datorita acestor ajutoare oferite de UE cei care au recurs la apicultura au inceput sa se inmulteasca.
 
Pentru cei care incep o astfel de afacere, trebuie sa tina minte ca au nevoie de un numar de 5-20 de familii de albine pentru a avea un start bun. Specialistii spun ca este numarul perfect, o familie nefiind capabila sa iti aduca profit in 2 ani de zile, iar prea multe familii iti pot da batai de cap, mai ales ca esti incepator. Primul an se poate numi, ca in orice afacere, de proba. Pentru profit mare trebuie sa astepti in jur de 2-3 ani.
 
Apicultura poate fi afacerea perfecta pentru cei care au o gradina mare si timp sa se ocupe de albine. Investitia nu este foarte mare, iar profitul nu intarzie sa apara. Chiar daca exista mai multe oferte pe piata mierii, nu trebuie sa te descurajezi, pentru ca si cererea este foarte mare, mai ales pentru mierea naturala, fara substante adaugate.
 


Tags: afaceriafaceri de successtuparitapiculturaafaceri albineafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]