Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 3 avantaje si dezavantaje cand incepi o afacere!

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa incepi o afacere nu este un plan care sa se indeplineasca cat ai pocni din degete. Vei avea nevoie de resurse financiare si non-financiare importante. Vei avea nevoie de motivatie, de un plan de bataie exceptional, de conexiunile potrivite, de prieteni si rude care sa te sustina, de determinare si curaj.

Iata si cele mai importante avantaje de care vei bucura cand vei incepe o afacere:

1. Vei lua deciziile asa cum iti doresti.
Nu toti suntem pregatiti sa incepem o afacere din teama de a ne asuma responsabilitati. Pentru toti ceilalti, afacerile devin raiul pe pamant pentru ca reprezinta sansa de a face lucrurile dupa propria viziune.

2. Vei cladi ceva doar al tau. Nu o sa poti niciodata sa iei o bucatica din firma pe care ai reprezentat-o pe vremea cand erai un simplu angajat. Cand esti om de afaceri, vei descoperi o alta lume, o lume in care incepi sa cresti valoarea unui bun pe care il detii doar tu.

3. Recompensele financiare vor reprezenta un mare avantaj, daca afacerea merge bine, evident. Te vei bucura de incasari din care vei directiona o buna parte salariatilor si o buna parte in contul personal, lasand deoparte sumele pe care le vei reinvesti in afacere.


Care sunt cele mai mari dezavantaje pe care le vei resimti cand incepi o afacere:


1. Daca dai gres, tu platesti. De multe ori, ca angajat, ai gresit si totul s-a sters din catastif. Greselile tale s-au trecut la pierderi financiare inerente procesului de invatare sau de testare. Antreprenorii si managerii se asteapta ca angajatii lor sa greseasca si chiar incurajeaza acest proces, care duce la rezultate exceptionale pe viitor.

Acum inverseaza rolurile. Tu esti antreprenorul si tu vei suporta toate pierderile si greselile celor care te ajuta sa iti imbunatatesti afacerea.


2. Vei avea mai putin timp liber la dispozitie! Nu te astepa sa ai parte de toate weekend-urile la care ai visat, timp liber de dimineata, sa bei cafeaua pana la 10 dimineata. Vei munci zi-lumina pentru ca afacerea ta sa devina un succes. Daca nu reusesti, vei reintra in rolul de angajat. Nu este un scenariu care sa iti surada prea mult.


3. Vei fi platit ultimul. Iti vei plati salariu cat timp stii ca angajatii tai nu si-au incasat veniturile? Iti vei plati salariul daca stii ca banii sunt necesari pentru a fi reinvestiti in afacere? Vor trece luni sau ani pana cand sa iei un salariu asa cum visezi.

sursa foto: www.freeimages.com


Tags: afaceristart in afaceriincepi o afacereesec in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]