Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 3 idei de afaceri axate pe imagini

de Zenobia Badescu 13 Nov. 2014 3249
4.13 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Esti pasionat de imagini, detalii, design sau fotografie? Cu aceste pasiuni sau talente poti dezvolta mai multe tipuri de afaceri, pe nise consacrate sau pe idei care abia au prins contur in Romania.

Fotografia nu mai este ce a fost odata, ea are acum valente noi. Exista o plaja larga si iti poti alege sa executi mai multe servicii sau sa te axezi doar pe cel care te atrage si cu care ai cel mai mare succes. Iata cele 3 idei de afaceri axate pe imagini:

1. Panorame si tururi virtuale
Vorbim aici despre filmari. Un tur virtual contine mai multe panorame. Acestea sunt realizate in special pentru clientii care activeaza in turism si pe piata imobiliara. Preturile percepute variaza in functie de numarul de panorame care vor alcatui turul virtual:
- 5 panorame = 350 euro/tur 360
- 20 de panorame = 1.200 euro/tur 360

In concluzie, un fotograf care si-a facut deja un mic portofoliu de clienti, intr-o perioada mai plina poate conta pe cel putin un client pe zi, caruia ii aloca cca. doua-trei ore (exclusiv nuntile si alte evenimente de durata). La un tarif de 75 de euro/sedinta inmultit cu 20 de zile pe luna inseamna 1.500 euro.

Retine, in cazul fotografiei digitale cheltuielile sunt minime! 75 de euro ti se pare mult? Nu te ingrijora! Asa cum spunea un guru al afacerilor, “calitatea este tinuta minte mult timp dupa ce pretul a fost uitat.” Deci, calitatea fotografiilor este cea care conteaza. Daca vei reusi sa prinzi si alte evenimente in weekend profitul tau nu are cum sa fie mai mic de 2.000 euro lunar.

Este foarte importanta atragerea catorva clienti in faza de inceput, dupa care afacerea se va baza foarte mult pe publicitatea orala.

2. Fotografii de produs
Costul pentru 1 produs este intre 2 si 4 euro/imagine. Prelucarile ulterioare, in functie de cerinta clientului, se platesc separat. Astfel, pentru tifetare, adica inlaturarea fundalului prin selectie sau mascare (fundal transparent), pentru folosirea imaginii obiectului in orice macheta, pretul este de 2 euro/imagine.
In cazul obiectelor pentru reclama fotografiate pe fundaluri de diverse culori la care se pot adauga si elemente de decor (de genul celor intalnite in reviste), pretul poate varia in functie de complexitate de la 10 la 50 euro/buc.

3. Realizarea de fotografii si filmari la diverse evenimente scolare (de la gradinite si pana la universitate, absolviri etc.), poze de grup, portrete pentru elevi/parinti/profesori

Important este sa-ti formezi primele relatii. Camera digitala ofera o serie de avantaje: prelucrarea pe calculator, mai ales in ceea ce priveste latura comerciala de realizare a felicitarilor, a fotografiilor scolare cu diverse mesaje.



Tags: idei de afaceriidei afaceriafacereafacerifotografiiimagini

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]