Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tortul de scutece - o idee inedita de afacere pentru bebelusi!

de Julian Manescu 13 Nov. 2013 8968
4.31 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Meseria de proaspata mamica poate trezi in tine pasiuni nebanuite si un curaj aparte de a porni la drum cu noi idei de afaceri. Este si cazul Ioanei din Fagaras, absolventa a Facultatii de Drept si mamica a unui baietel de 10 luni pe nume Matei Stefan.

Povestea ei este simpla si tipica pentru multe femei, dar deosebita si unica pentru ca este a ei. Din dorinta de a aduce o schimbare in rutina de zi cu zi si din indemanarea de a crea obiecte handmade, s-a nascut si ideea de afacere cu torturile pentru bebelusi.

Iata ce ne-a povestit:

Cum ti-a venit ideea unor astfel de cadouri?

Am avut de facut cateva daruri pentru rude, prietene pentru sarbatorirea nasterii bebelusilor lor. In zona noastra, acest dar poarta denumirea de "plocon", Se spune chiar asa: "mersul cu plocon".
 
Mi s-a parut un lucru prea obisnuit sa duc pur si simplu pachetul de scutece, paturica, samponul, hainuta si alte daruri tematice si am decis sa incerc sa fac un aranjament special, cochet si plin de surprize. Astfel am realizat primul tort pentru bebelusi.

Ce contin pachetele cadou?

In mod obligatoriu pachetul de scutece. Apoi accesorii, de exemplu: pachet de servetele umede, articole de igiena pentru bebelusi, jucarioare, plusuri, hainute, biberoane. Poate fi personalizat dupa nevoile bebelusului sau mamicii careia ii va fi daruit.

La cat se ridica costurile unui astfel de cadou?  

Costurile pot sa difere in functie de tipul de scutece, cantitatea acestora, accesoriile alese. Pana acum, am realizat torturi intre 65-70 lei si intre 170-200 lei. Insa, eu cred ca pretul unui tort bine "echipat" se ridica la suma de aproximativ 150 lei.

In cat timp le confectionezi?

Depinde de modelul ales sau de personalizarea acestuia dupa preferinte. Un tort cu o forma clasica poate fi mai usor de realizat, spre deosebire de alte modele. Am realizat de exemplu, un patut din scutece imbracat in hainute. Acest model mi-a luat mai mult timp si a necesitat mai multa imaginatie.

Cine le poate comanda si care este targetul tinta?

Oricine isi doreste sa impresioneze si sa ofere un cadou tematic deosebit. Pot fi comandate pentru diferite ocazii: pentru nou-nascut, botez, aniversare, taierea motului, sarbatori.

Ce perspective crezi ca ai cu acest business? Care sunt asteptarile tale in viitor?

Sper sa ajung sa fac cat mai multe aranjamente. Acest tip de cadouri nu numai ca sunt foarte utile, dar sunt si unice si, fara indoiala, vor surprinde placut pe cei care le primesc. Orice mamica ar fi mai mult decat incantata sa primeasca un asemenea dar si asta o spun si din perspectiva mea.

Cum te-ai gandit sa te promovezi acum sau in viitor? Ce canale, ce metode de marketing crezi ca ar descrie cel mai bine aceasta idee de afacere?

In viitor as vrea sa-mi prezint idea unor magazine cu produse pentru bebelusi. In plus, probabil ca la ora aceasta, site-urile online de profil ar mai putea constitui o sursa de publicitate.

Ce sfat le dai mamicilor care isi doresc sa fie active in timp ce isi cresc copiii?

Sa aiba curaj sa incerce sa faca orice care le scoate din rutina de familie. Intr-un cuvant sa aiba initiativa. Daca acel ceva poate fi si productiv, cu atat mai bine pentru toata lumea.



Desi se afla inca la inceput de drum, Ioana ne-a marturisit ca are incredere in ideea ei si spera ca timpul va dovedi ca a ales bine si ca a gasit exact ceea ce i se potriveste.

Mai multe poze inspirationale gasiti pe pagina de Facebook a Ioanei: https://www.facebook.com/ioana.felicia.90/media_set?set=a.763719723654253.1073741832.100000486977599&type=3



Tags: idee de afaceretort de scutecemamicabebelusihandmadecadouriplocon

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.31 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Cadouri de neuitat: baloane cu obiecte in interior. O afacere ingenioasa in 2018

de Idei de afaceri
18 Apr 2018
Un ursulet de plus nu este un cadou extraordinar. dar daca respectivul ursulet vine „impachetat” intr-un balon transparent, fara sa existe niciun...

Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Adoram obiectele handmade pentru ca ne infrumuseteaza locuintele, birourile, pentru ca ne relaxeaza si ne ofera o senzatie de armonie deplina. Apelam...

Produsele handmade - cea mai profitabila afacere la domiciliu. O investitie de succes in Romania!

de Alina Constantinescu
16 Feb 2018
Fie ca va doriti un obiect realizat exact pe gustul dumneavoastra, fie ca vreti sa-i bucurati pe ceilalti, conceptul handmade inseamna o activitate...

O afacere care se bucura de mare popularitate: crearea si vanzarea produselor handmade

de Alina Constantinescu
14 Oct 2020
Pasionata de obiectele unicat si fiind o persoana foarte creativa, Andra Blaj, o tanara in varsta de 24 de ani, realizeaza obiecte artizanale...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]