Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Tot ce nu stiai despre afacerea cu iepuri
In Romania cresterea si sacrificarea iepurilor reprezinta in continuare o nisa neexploatata, iar profitul este pe masura cererii mari de pe piata pe care abatoarele existente nu o pot acoperi.
Un antreprenor italian stabilit acum 15 ani in Romania, Giuliano Giovanini, a decis sa inceapa o astfel de afacere cu iepuri dupa ce a renuntat la afacerea din domeniul confectiilor deoarece zootehnia era un domeniu care l-a atras intotdeauna.3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Dupa modelul abatoarelor din Italia, acesta a pornit si in Romania o astfel de afacere unde, asa cum a declarat chiar el, piata este inca la inceput in acest domeniu prin comparatie cu ceea ce se intampla in alte tari unde exista deja un echilibru intre cerere si oferta.
Au fost facute astfel investitii intr-o ferma pentru ca abatorul sa respecte normele europene. Cele mai multe investitii au fost facute in utilaje, in aparatura necesara si in igiena abatorului.
Productia actuala este comercializata catre restaurante, dar in acest moment se negociaza trimiterea ei catre vanzarea in magazine. Toti iepurii sacrificati in abator provin din crescatoria proprie. Ferma dispune de aproximativ 700 de femele din rasele Neo Zeelandez si Californian. Iepurii sunt hraniti natural si nu le sunt administrati steroizi sau hormoni de crestere.
Proprietarul abatorului doreste sa se extinda deoarece productia ar putea fi mult mai mare daca si ferma ar oferi un numar mai mare de iepuri. Este in plan achizitionarea a inca 1.000 de femele, precum si a unor noi custi. Cererea de carne din prezent depaseste productia abatorului, iar piata europeana a facut sa creasca si cererile autohtone.
Spiritul antreprenorial puternic isi spune cuvantul deoarece intreprinzatorul italian stabilit in Romania isi doreste ca pe viitor sa diversifice activitatea afacerii sale si sa poata produce si semipreparate din carne de iepure. Chiar daca in moment acest lucru va trebui sa mai astepte, acesta este increzator si spune ca va reusi datorita perseverentei si seriozitatii de care a dat dovada in permanenta de-a lungul anilor de antreprenoriat.
Articole conexe
Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila
de Florin AmarieiProfita de un motor verificat pentru afacerea ta online!
de Florin AmarieiSalvarea mediului inconjurator poate fi o afacere
de Florin AmarieiCadouri de neuitat: baloane cu obiecte in interior. O afacere ingenioasa in 2018
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit