Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tot ce nu stiai despre afacerea cu iepuri

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In Romania cresterea si sacrificarea iepurilor reprezinta in continuare o nisa neexploatata, iar profitul este pe masura cererii mari de pe piata pe care abatoarele existente nu o pot acoperi.

Un antreprenor italian stabilit acum 15 ani in Romania, Giuliano Giovanini, a decis sa inceapa o astfel de afacere cu iepuri dupa ce a renuntat la afacerea din domeniul confectiilor deoarece zootehnia era un domeniu care l-a atras intotdeauna.

Dupa modelul abatoarelor din Italia, acesta a pornit si in Romania o astfel de afacere unde, asa cum a declarat chiar el, piata este inca la inceput in acest domeniu prin comparatie cu ceea ce se intampla in alte tari unde exista deja un echilibru intre cerere si oferta.
 
Au fost facute astfel investitii intr-o ferma pentru ca abatorul sa respecte normele europene. Cele mai multe investitii au fost facute in utilaje, in aparatura necesara si in igiena abatorului.

Productia actuala este comercializata catre restaurante, dar in acest moment se negociaza trimiterea ei catre vanzarea in magazine. Toti iepurii sacrificati in abator provin din crescatoria proprie. Ferma dispune de aproximativ 700 de femele din rasele Neo Zeelandez si Californian. Iepurii sunt hraniti natural si nu le sunt administrati steroizi sau hormoni de crestere.

Proprietarul abatorului doreste sa se extinda deoarece productia ar putea fi mult mai mare daca si ferma ar oferi un numar mai mare de iepuri. Este in plan achizitionarea a inca 1.000 de femele, precum si a unor noi custi. Cererea de carne din prezent depaseste productia abatorului, iar piata europeana a facut sa creasca si cererile autohtone.

Spiritul antreprenorial puternic isi spune cuvantul deoarece intreprinzatorul italian stabilit in Romania isi doreste ca pe viitor sa diversifice activitatea afacerii sale si sa poata produce si semipreparate din carne de iepure. Chiar daca in moment acest lucru va trebui sa mai astepte, acesta este increzator si spune ca va reusi datorita perseverentei si seriozitatii de care a dat dovada in permanenta de-a lungul anilor de antreprenoriat.



Tags: afacereintreprinzatorcrescatorie iepuricarne de iepure

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]