Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Un oradean a dat lovitura in afaceri: cultiva momordica sau castravetele amar
Datorita proprietatilor sale, castravetele amar, supranumit "insulina vegetala", este recomandat persoanelor care sufera de diabet, o afectiune foarte frecventa in Romania. Substantele din compozitia sa regleaza metabolismul, permitand absorbtia glucozei din sange. Companiile farmaceutice sunt interesate sa il cumpere pentru pastile sau ceaiuri folosite in tratamentul diabetului zaharat.
Lucian Blana din Oradea, in varsta de 35 de ani, este inginer horticol. Dupa ce a lucrat in agricultura in Danemarca, in 2009 s-a intors in Romania pentru a pune bazele propriei afaceri si nu regreta nicio clipa alegerea facuta.
Ghid practic Realizarea de sapun natural

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia

Propriul meu plan de afaceri
Tanarul fermier a povestit pentru stirileprotv.ro ca a inceput o plantatie de castravete amar cu cateva seminte pe care i le-a adus un prieten din Nepal. A investit 100 de euro. Mai intai a inceput pe o suprafata mica, apoi a aclimatizat planta si a adaptat semintele pentru solul romanesc.
A inceput sa cultive castravetii amari intr-o sera mica din Oradea, dupa care s-a extins, ajungand sa ii cultive pe o suprafata de 2.000 de metri patrati.
Antreprenorul spune ca din punct de vedere horticol e usor de cultivat. In ceea ce priveste plantarea semintelor, aceasta se face la o distanta de un metru intre plante si doi metri intre randuri.
Planta se adapteaza foarte bine solului si climei din Romania, se planteaza in aprilie-mai, este foarte rezistenta la seceta, nu necesita irigare si nu are daunatori.
Oradeanul s-a axat mai mult pe vanzarea de seminte, dar vinde si castraveti amari atat in pietele din oras cat si online.
“Nu fac fata cererii si niciodata nu am facut. Samanta se vinde cu un leu bucata, kilogramul de castraveti intre 30 si 50 de lei, in timp ce pulberea se vinde cu 50 de bani sau 1 leu gramul. Cereri am din toate judetele tarii, dar si din Ungaria, Polonia, Italia sau Anglia”, a precizat oradeanul pentru adevarul.ro.
Cercetatorili Statiunii pentru Legumicultura de la Buzau au studiat atent planta si au obtinut nu mai putin de cinci soiuri adaptate climei si solurilor din Romania, cel mai cunoscut soi fiind Rodeo. Planta este apreciata pentru continutul foarte bogat in antioxidanti si nutrienti.
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Exploatati incredibila piata a felicitarilor Aceste produse carora poate nu le-ati acordat pana acum atentia cuvenita aduc venituri colosale si constante an dupa an Puteti castiga fara efort minimum 1 000 de euro net luna

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Realizati felicitari decupate Avantajul lor Se vand excelent si au o profitabilitate extraordinara la care alte afaceri pot doar visa

[GHID PRACTIC] Cultura de sofran
Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume


Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit