Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un startup care ne fotografiaza legumele cum cresc

de Marian Curelaru 31 Mar. 2014 2374
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In vreme ce tot mai multe persoane sunt atrase de agricultura de proximitate, startup-ul MonPotager se inscrie pe acest val si propune cultivarea propriei gradini de legume si fructe la distanta. "Conceptul este simplu: clientul isi alege marimea parcelei, selecteaza speciile pe care vrea sa le cultive, apoi, prin intermediul notificarilor si fotografiilor trimise pe e-mail, le vede crescand si, in cele din urma, le primeste acasa", explica antreprenorul Thierry Desforges pe site-ul L'Entreprise.

Instalat in regiunile Parisului si Lyonului, startup-ul propune abonamente lunare ale caror preturi variaza in functie de marimea parcelei. Recoltele sunt apoi trimise consumatorilor sezon dupa sezon, in puncte de preluare prestabilite. "Le garantam clientilor nostri un randament minim si faptul ca toti gradinarii cu care colaboram au fost riguros selectionati", afirma tanarul fondator.

Adaptat amatorilor de produse locale, MonPotager cauta inainte de toate sa scurteze circuitele de distributie, producand in principal in proximitatea clientilor. Gradinarii virtuali ai abonatilor parizieni sunt astfel aprovizionati cu produse cultivate in Ile-de-France. "Evident, produsele necesitand un climat mai cald fac exceptie de la aceasta regula", mentioneaza Thierry Desforges.
Fiu de agricultor, fondatorul MonPotager a lucrat 10 ani ca director de marketing in industrie. Legatura cu pamantul nu s-a intrerupt insa niciodata si, vazand pensionarea tatalui sau in nesiguranta, a inceput de prin 2010 sa imagineze un sistem care sa-i permita sa utilizeze cat mai bine gradinile, respectand totodata asteptarile consumatorilor.

"M-am intalnit si am discutat cu peste 150 de persoane pentru a afla ce anume isi doresc cu adevarat, povesteste Thierry Desforges. Multi vor sa-si cultive propria gradina, dar sunt constienti ca acest lucru nu este realizabil la oras." Antreprenorul a realizat un studiu de piata care i-a confirmat intuitia si a infiintat compania MonPotager in iunie 2013, cu ajutorul unui imprumut bancar si al unei finantari asigurate de o retea de sprijin al intreprinzatorilor.

Cu 1.900 de persoane inscrise pe site, din care 200 de abonati, fondatorul MonPotager considera 2014 drept un an de test. "Suntem pe cale sa dezvoltam o interfata ce permite consumatorilor sa faca schimb cu fructele si legumele lor", mentioneaza el. Ambitios, startup-ul spera la alte 1.000 de subscrieri pana la sfarsitul acestui an si la acoperirea intregului teritoriu al tarii. Numeroase proiecte de partenariat sunt de asemenea in lucru, indeosebi cu o retea de distributie a produselor locale si cu o companie de robotica, in scopul automatizarii operatiunii de fotografiere a plantelor si de transmitere a imaginilor catre clienti.

Fructele si legumele revin la un pret cu 10-15% mai mare decat prin alte canale de distributie, dar este un pret meritat pentru produse de calitate superioara, apreciaza Thierry Desforges.


Tags: agricultura de proximitategradinalegumefructegradinar virtual

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

La doar 19 ani a inceput propria afacere. Astazi furnizeaza legume marilor retaileri din Romania

de Alina Constantinescu
16 Mai 2017
In Romania, agricultura reprezinta un sector dinamic. Faptul ca din ce in ce mai multe magazine de produse ecologice isi deschid usile pentru...

La doar 27 de ani are propria afacere. Face bani frumosi din mixuri de fructe uscate, nuci si seminte

de Marinache Paula
03 Apr 2017
Tudor Iacob, un tanar de 27 de ani din Piatra Neamt, a venit in Bucuresti sa studieze marketingul. Din cauza unor probleme de sanatate a fost nevoit...

3 idei de afaceri cu licori provenite de la fructele preferate de zei din cele mai vechi timpuri

de Marinache Horia Cristian
26 Oct 2015
Identitatea restabilita a vinului autohton a adus recunoasterea meritata si vizibilitate publica dar si la mari oportunitati de afaceri in domeniu....

Afaceri profitabile din procesarea fructelor crescute in gradina proprie si cultura de goji

de Idei de afaceri
23 Sep 2015
Nicolae Mircea, de loc din Cozieni, aduce gustul fructelor de padure in casele noastre. El isi prezinta marfa la targurile de producatori organizate...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]