Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Una dintre marile oportunitati de afaceri - Extractia uleiurilor volatile

de Andreescu Sorin 08 Mar. 2016 6343
3.91 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Andreea Sipos, o tanara bacauanca de 28 de ani, a ales o afacere de viitor bazata pe utilizarea uleiurilor esentiale.

Tanara si-a infiintat un S.R.L prin care comercializeaza produse de medicina naturista, realizate de ea prin achizitionarea si combinarea uleiurilor esentiale, provenite de la la diversi distribuitori. Unul dintre acei distribuitori puteti fi chiar dvs.!

Iata ce presupune afacerea!

In practica obisnuita, extractia uleiurilor volatile se face, fie prin distilare cu vapori de apa, fie cu ajutorul diversilor solventi organici.

Distilarea cu vapori de apa este o metoda curenta de obtinere a uleiurilor volatile si poate fi utilizata pentru majoritatea plantelor medicinale si aromatice.

Aceasta metoda se bazeaza pe pro- prietatea uleiurilor de a se transforma in vapori atunci cand sunt incalziti la fierbere. Astfel, materialul vegetal proaspat sau uscat, se introduce intr-un recipient (cazan) peste care se toarna apa.

Prin  incalzire,  apa  extrage  din  tesuturile  vegetale  uleiurile  volatile,  acestea  se  transforma  in vapori,  sunt  conduse  mai  departe  printr-un  generator,  condenseaza,  iar  lichidul  rezultat  se colecteaza intr-un vas de separare (vas florentin). Apa va ramane la baza vasului deoarece este mai densa, iar uleiul volatil mai usor, se va situa deasupra.

Datorita consumurilor mari de energie si datorita faptului ca trebuie evaporata o cantitate mare de apa, aceasta metoda a fost inlocuita cu cea cu vapori de apa supraincalziti si sub presiune.

Vaporii sunt introdusi in recipientul in care exista materialul vegetal, distrug tesurile care contin ulei, antreneaza uleiurile volatile si apoi procedeul se desfasoara ca si la metoda prezentata anterior. In acest fel, consumurile energetice sunt mai mici, iar apa rezultata poate fi refolosita. Exista instalatii de distilare care utilizeaza cazane fixe, dar si cazane mobile.

O alta metoda de extragere a uleiurilor este macerarea materialului vegetal in alt ulei de origine vegetala (de exemplu ulei de floarea-soarelui). Astfel, materialul vegetal continand ulei volatil este introdus intr-un recipient, se introduce uleiul vegetal, si apoi se lasa la macerat timp de 5-6 zile.

Ceea ce rezulta este un amestec de ulei vegetal cu ulei volatil, care poate fi utilizat ca atare pentru diverse afectiuni sau poate fi adaugat alcool etilic absolut si apoi preparatul rezultat poate fi folosit.

Exemple de utilizari ale diverselor uleiuri volatile pot fi:

– uleiul de levantica este un excelent antiseptic, diminuand flora microbiana din rani. Se poate administra sub forma de bai calde, facute cu o ora inainte de culcare, deoarece are efecte sedative pentru sistemul nervos si calmeaza durerile provocate de migrene;

– uleiul de trandafir este foarte cautat pentru parfumul deosebit de aromatizat, utilizat mai ales in parfumerie sau cosmetica;

– uleiul de menta este folosit ca dezodorizant al incaperilor, al gurii, corecteza gustul si mirosurile neplacute, poate fi folosit si ca apa de gura.

Cea mai buna metoda pentru obtinerea unui ulei volatil de calitate este presarea, dar prin acest procedeu nu se poate extrage intreaga cantitate din materialul vegetal. In practica obisnuita, extractia uleiurilor volatile se face, fie prin distilare cu vapori de apa, fie cu ajutorul diversilor solventi organici.

Detalii despre extragerea uleiurilor volatile si esentiale : Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic




Tags: oportunitati de afaceriafaceriuleiuriuleiuri volatile din planteuleiuri volatileplante

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.91 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]