Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ursuletul Jerry lupta impotriva diabetului
Afacerea zilei vine astazi din domeniul medical. Este vorba despre Ursuletul Jerry, un ursulet robotic ce sufera de... diabet zaharat.
Cum a aparut Jerry si care este scopul lui? Ei bine, ursuletul ajuta copiii cu diabet de tip I sa inteleaga mai bine boala si sa ii gestioneze simptomele fara teama. Copiii au grija de Jerry prin verificarea nivelului de glucoza din sange, facandu-i injectii cu insulina si asigurandu-se ca ursuletul „consuma” o varietate de alimente. Inventia nu numai ca explica celor mici boala pe intelesul lor, dar ii si ajuta sa constientizeze importanta controlului periodic al glicemiei.Persoanele cu diabet zaharat de tip I, o boala genetica ce te afecteaza pe tot parcursul vietii, trebuie sa isi mentina sub control nivelul insulinei din organism. Testele frecvente, injectiile si medicamentatia, precum si regimul alimentar sunt greu de tolerat mai ales de catre copii. Ursuletul Jerry a fost creat de expertii companiei americane Sproutel tocmai deoarece testele au aratat ca cei mici raspund foarte bine la aceste obiecte neinsufletite. cu care ajung sa se identifice.
Ursuletii interactivi sunt dedicati copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani. O data ce a primit o astfel de jucarie, copilul devine ingrijitorul personal al acesteia. Ursuletului i se poate face un test de verificare a nivelului glicemic, i se poate administra insulina si i se pot servi alimente potrivite regimului unui bolnav de diabet. Mai mult, ursuletul poate prezenta diverse simptome in functie de care copilul pot deduce daca i-a crescut sau i-a scazut glicemia si il poate trata corespunzator.
Un astfel de robotel costa 249 $, pret in care sunt incluse: un rucsac, un stilou de jucarie pentru injectiile cu insulina si "gustari" potrivite regimului alimentar. Invelisul exterior este fabricat dintr-un plus usor de curatat, care nu cauzeaza alergii.
Creatorii jucariei au planuri mari. In prezent, ei lucreaza la imbunatatiri ale softului, care vor permite Ursuletului Jerry sa „creasca” in acelasi timp cu copilul, astfel incat cei doi sa experimenteze impreuna modificarile bolii pe parcursul inaintarii in varsta. Compania lucreaza de asemenea si la prototipuri de jucarii pentru copiii care sufera de astm sau obezitate. Astfel de produse demonstreaza importanta laturii emotionale in gestionarea bolilor cronice. Copiii care au un tovaras de joaca si de tratament, de care sa se ataseze, caruia sa ii impartaseasca emotiile si de la care sa invete se descurca mult mai bine in raport cu boala.
Articole conexe
Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro
de Alina Constantinescu6 idei de afaceri in care sa investesti in 2018
de Alina ConstantinescuIdei de afaceri la tara: deschiderea unui complex turistic, locul perfect pentru orice vacanta
de Alina ConstantinescuVara aceasta este timpul sa pui bazele propriului business: idei de afaceri care sa te inspire
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit