Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum a reusit o antreprenoare din Cluj sa deschida o afacere cu materiale plastice pentru constructii

de Alina Constantinescu 15 Iun. 2017 7340
4.46 din 34 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Deoarece sectorul constructiilor este intr-o continua dezvoltare, iar cererea pentru materiale din PVC in crestere, Livia Sorina Sanpetrean din comuna Borsa, judetul Cluj, s-a gandit sa profite de aceasta oportunitate si sa dezvolte propria afacere. Astfel, antreprenoarea a accesat fonduri nerambursabile prin Axa 4, Leader, Masura 41.312 - Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi din vechiul PNDR, si a achizitionat utilaje pentru fabricarea de mase plastice.

In realizarea unui proiect cu finantare europeana este nevoie de multa rabdare si perseverenta. Totodata, investitia pe care o realizati trebuie sa permita dezvoltarea ulterioara din punct de vedere profesional si din cel al potentialului din piata.

Si-a pregatit dosarul de finantare si a beneficiat de fonduri nerambursabile de 17.802 euro. Potrivit antreprenoarei, principalele dificultati intampinate au fost perioadele relativ lungi in care s-au obtinut diferitele avize si aprobari.

Obiectivele proiectului de finantare

Obiectivul general al proiectului a avut in vedere demararea unei activitati de productie de tamplarie termoizolanta din material PVC utilizata in sectorul constructii.

Obiectivele specifice au fost achizitionarea unor echipamente specializate in vederea desfasurarii activitatilor de productie a tamplariei din material PVC pentru constructii, respectiv crearea unui loc de munca.

Obiectivul operational/tehnic a constat in achizitionarea de echipamente moderne cu performanta ridicata in procesul industrial.

Ce achizitii a facut antreprenoarea cu banii europeni

Activitatile proiectului au constat in angajarea unei persoane din teritoriul GAL Somes Transilvan cu norma de munca de opt ore pe zi si achizitia de echipamente, cum ar fi o masina de debitat automata, o masina de frezat automata, o masina de sudat, un ciocan rotopercutor, o masina de gaurit cu percutie, dar si software specializat pentru ofertare, proiectare si optimizare.

Rezultatele proiectului au constat in achizitiile realizate, respectiv crearea unui loc de munca pentru o persoana cu domiciliul in teritoriul Somes Transilvan.

Acest proiect implementat cu fonduri europene nerambursabile evidentiaza un model ce poate fi adaptat altor contexte, respectiv altor investitii similare din sectorul non-agricol productiv din mediul rural.


Sursa: Reviste Bune Practici, RNDR, nr. 19, anul II, mai 2015


Tags: mase plasticemateriale constructiipvcafacere non-agricola

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.46 din 5 - 34 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]