Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 idei de afaceri pe care le poti porni cu 1000 de euro

de Florin Amariei 26 Feb. 2020 12987
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand stai sa te gandesti, 1000 de euro nu inseamna foarte mult pentru pornirea unei afaceri, insa daca iti doresti sa fii antreprenor... Nimic nu este imposibil.

Iata, asadar, 3 idei de afaceri care pot fi pornite cu 1000 de euro aproximativ.

 
1. Cultivarea ciupercilor
 
Ciupercile constituie cultura cu cel mai mare randament pe metru patrat. Astfel, intr-un singur ciclu de cultura, de pe 1 mp se pot scoate 15-20 kg de ciuperci. Si cum intr-un an se realizeaza usor patru-cinci cicluri de cultura, rezulta o cantitate de 80-100 kg/mp/an, ceea ce, la pretul de vanzare de 6 lei/kg, inseamna 600 lei/mp/an. Un spatiu de cultura modest, de numai 100 mp, va aduce asadar incasari de cca 60.000 de lei/an. 
 
In sistemul cel mai simplu, tehnologia este urmatoarea: intr-un spatiu modest, in genul celor mentionate mai sus (cu aerisire directa), se amplaseaza saci de polietilena umpluti cu un material nutritiv (compost) alcatuit din substante ieftine si la indemana – hartie veche, frunze, paie, rumegus de foioase, dejectii animale etc. 
 
Acest compost, dupa o serie de operatii de pregatire specifice, este insamantat cu miceliu de ciuperci (un biopreparat special din care se pot obtine ciuperci avand caracteristici morfo-biologice dinainte cunoscute si a carui producere se realizeaza numai in unitati autorizate). Insamantarea presupune amestecarea miceliului in masa de compost, aceasta operatie facandu-se cel mai adesea manual. Proportia este de cca 0,7 kg de miceliu la 100 kg de compost.
 
Ciupercile rasar apoi in 5-6 valuri, fiecare val necesitand 3-4 recoltari la interval de 2-3 zile. Cantitatea de ciuperci obtinuta in acest sistem este de cca 8-10 kg la 100 kg de compost insamantat, dar poate ajunge si la 25 kg. Un ciclu de cultura dureaza, in functie de specie, intre 70 si 100 de zile, ceea ce permite realizarea a 4-5 cicluri pe an. 
 
Dupa exploatare, compostul poate fi folosit ca ingrasamant agricol, drept combustibil sau pe post de furaj pentru animale, deoarece are o valoare nutritiva mai mare decat a materialelor initiale.
 
Fa-ti de pe acum planul de afaceri
 
 
2. Cartofii mov
Un singur hectar cultivat cu cartof mov iti poate aduce venituri de 1.000.000 de lei/an, de 200 ori mai mult decat 1 hectar cultivat cu grau!
 
5 lucruri de stiut despre cartofii mov:
 
1. Culoarea mov a acestor cartofi este data de continutul mare de antocianini, antioxidanti care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi ce sunt responsabili pentru aparitia cancerului. Antocianinii se intalnesc si in fructele de padure, in rodii sau in varza rosie.
 
2. Consumul de cartofi mov are numeroase efecte benefice pentru sanatate: regleaza tensiunea arteriala, combate dezvoltarea celulelor maligne de tip canceros, ajuta la arderea grasimilor si a stratului adipos, incetineste procesul de imbatranire etc.
 
3. Cartofii mov se cultiva la fel ca si cartofii obisnuiti, operatiile specifice sunt aceleasi. Fiind originari de pe platourile inalte ale Anzilor Cordilieri, ei au o rezistenta sporita la mana, dar sunt sensibili in fata principalului inamic al oricarei specii de cartof – gandacul de Colorado. 
 
4. Pentru cultivarea unei suprafete de 1.000 mp ai nevoie de cca 350 kg de seminte si scoti o productie de 3.500 kg.
 
5. Exista si soiuri modificate genetic de cartofi mov, carora li s-a schimbat in mod artificial culoarea si care nu ofera beneficiile pentru sanatate ale cartofilor mov veritabili. Sursele sigure de unde poti achizitiona seminte de cartofi mov sunt mentionate in ghidul practic "Afacerea anului: Cultivarea de cartofi mov".
 
Iti atragem din nou atentia asupra principalului avantaj al cartofului mov: are o profitabilitatea extraordinara!
 
Fa-ti de pe acum planul de afaceri
 
 
3. Catina - fructul magic
Cererea pe piata europeana a catinei romanesti este din ce in ce mai mare. De ce romaneasca? Culturile de catina din Romania au un continut fizico-chimic mai valoros, fapt care se reflecta in calitatile energetice si terapeutice extraordinare.
Catina este rezistenta la temperaturi scazute (-40 de grade Celsius), dar se comporta foarte bine si la temperaturi ridicate (+40 grade Celsius).
Este posibila realizarea unei culturi fara fertilizatori si fara pesticide de sinteza, conditie imposibil de indeplinit la alte specii de pomi sau arbusti fructiferi.
Este o cultura eminamente ecologica. Perfect realizabila in practica, usor de adoptat de cultivatori.
Procese tehnologice elementare.
Catina intra pe rod in anul 3 de la plantare si are o durata de productie de 18-20 de ani.
Poti incepe propria afacere beneficiind de fonduri europene. 
Incepand cu anul 3 de la plantare, cultura de catina are un potential productiv de cca 20 de tone/ha. Pretul de vanzare al catinei fiind de 1,7-1,9 euro/kg.
Un profit de 10.000 de euro/ha! 
De remarcat este faptul ca suprafata plantatiei comerciale este in crestere. Programul de plantari este de cca 15 ha anual, pentru o tinta finala de 100 ha. Asta inseamna nu numai rentabilizarea maxima a cheltuielilor generale, dar si o productie suficient de mare pentru a castiga respectul pe piata produsului.
 
Fa-ti de pe acum planul de afaceri
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: idei de afaceri 2018idei de afaceri ieftineidei de afaceri usor de pornitafaceri cu 1000 de euro

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>

APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata

Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>

Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme

Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]