Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 idei de afaceri pentru a trai si castiga la tara

de Zenobia Badescu 01 Oct. 2012 9081
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sectorul agricultura ofera perspective bune tuturor celor care vor sa demareze o initiativa antreprenoriala. Agricultura continua sa arate semnele propriului dinamism si sa descopere noi afaceri. Pentru cine doreste sa intre in acest sector, oportunitatile exista, insa trebuie sa aiba cunostinte tehnice precise si o anumita pasiune pentru ceea ce face.

Pentru cei care detin o parcela de pamanat si dorinta de a face bani, iata cateva idei de afaceri rentabile si de viitor.
 
Cultivarea trandafirilor

Cultivarea florilor este o buna idee pentru cei care vor sa lucreze pe cont propriu. Dar cu cateva conditii. Inainte de toate, trebuie sa cunoasteti foarte bine tehnicile de cultivare a trandafirilor. Apoi, inainte de a demara initiativa, trebuie sa faceti o atenta analiza de piata la nivel local.

Ceea ce-l determina pe un floricultor sa cultive o anumita specie de flori, intr-adevar, nu trebuie sa fie pretul pe care-l poate cere la vanzarea propriilor produse, ci cererea clientilor: alti floricultori, engrosisti, florari, pe care-i poate cunoaste frecventand piata locala de flori sau adresandu-se asociatilor de profil ale agricultorilor care actioneaza la nivel provincial.
Ai zeci de motive care te-ndeamna sa visezi la propria-ti gradina de trandafiri!
Detalii despre Trandafirii – afacerea secreta a agricultorilor de succes
 
 
Apicultura
 
Noua cultura alimentara si dorinta de a consuma produse genuine in anii din urma, au condus la la o crestere constanta a consumului de miere, care se situeaza in jurul a 400 de grame anuale pe cap de locuitor.

Pentru cei care doresc sa intre intr-o afacere in apicultura exista bune posibilitati de succes. Insa cu anumite conditii. Inainte de toate, trebuie cunoscute bine tehnicile de crestere a albinelor, apoi, trebuie facut tot posibilul pentru a vinde produsul direct consumatorului final. Si, in sfarsit, trebuie cunoscute bine legile igienico-sanitare impuse de Uniunea europeneana.

Apicultorul Ioan Lasca: "Am obtinut profit inca din primul an!"
Detalii despre cresterea albinelor
 
Cultivarea produselor biologice
 
Produsele biologice, adica obtinute fara utilizarea pesticidelor si exploatand tehnicile agronomice bazate pe integrarea naturala dintre organismele vii si mediul inconjurator, cunosc o raspandire din ce in ce mai mare. Astfel, in decurs de cativa ani, consumul lor a devenit, din fenomen de elita, un fenomen de masa. Afacerile consacrate acestei activitati “apar ca ciupercile”.

Ce trebuie sa stiti:
- trecerea de la culturile traditionale la cele biologice nu este imediata: pentru reconversia terenului trebuie sa asteptati cel putin doi ani.
- fata de culturile traditionale, cele biologice cer un numar mai mare de lucratori si comporta costuri mai mari de gestiune, de pana la 30%.
- pentru a reusi sa obtineti produse de buna calitate, trebuie sa cunoasteti la perfectie tehnicile de cultivare.

Va oferim detalii despre 3 idei de afaceri cu produse biologice:
- Cultivarea legumelor in sistem de agricultura ecologica
 
- Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic

- Cultivarea arbustilor fructiferi


Tags: idei de afaceriafaceri la taraapiculturacultivarea trandafirilorcultivarea legumelorcultivarea arbustilor fructiferiagricultura ecologicaagricultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri profitabile de pana la 8.000 euro. Metode de recoltare in agricultura

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru ca afacerea cu lavanda sa fie una profitabila, cultivatorul trebuie sa se decida de la inceput care este modalitatea de valorificare a...

Apicultura: O afacere nobila si profitabila

de Idei de afaceri
23 Nov 2022
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot...

Conversia de la agricultura conventionala la cea ecologica

de Idei de afaceri
16 Nov 2022
Trecerea de la agricultura conventionala la cea ecologica nu se face brusc, ci prin parcurgerea unei perioade tranzitorii, numite „perioada de...

Idei de afaceri cu plantatii - investitie mica, dar profit substantial

de Camelia Diaconu
25 Iun 2019
Ideile de afaceri agricole sunt, de regula, in topul ideilor de afaceri profitabile. De data aceasta venim cu cateva recomandari de idei de afaceri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]