Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 dintre cele mai profitabile culturi agricole

de Alexandra Popescu 24 Iun. 2014 4429
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In Romania exista un mare potential in ceea ce priveste culturile agricole. Terenuri sunt multe, dintre care tot atat de multe necultivate, insa, daca stii sa profiti de un teren agricol mare, poti face bani frumosi.

 
Unele culturi, precum rapita, aduc profituri mari celor care le initiaza si se ocupa de acestea. Dar nu este singura. 
 
In continuare iti prezentam 5 culturi agricole care aduc un profit destul de mare.
 
1. Rapita
Rapita este una dintre cele mai profitabile culturi. La o productie de 2.500 kilograme/hectar, rezulta un profit brut de aproximativ 1.600 de lei/hectar, ceea ce inseamna un profit brut de 46%.
Fermierii care adopta aceasta cultura au un mare avantaj. Rapita este rezistenta la precipitatiile cazute iarna, ajungand la maturitate inainte de a veni seceta verii. Rapita este printre cele mai cautate plante oleaginoase, fiind si o planta energetica, dar si una din care se obine biocombustibil (una din afacerile la care aspira multi antreprenori).
Cheltuielile pentru cultura de rapita sunt de aproximativ 1.900 de lei, venitul ajungand la 3.500 de lei. Profitul brut se invarte in jurul sumei de 1.600 de lei.
 
2. Floarea-soarelui
Si cultura de floarea-soarelui este una profitabila. De asemenea, la un hectar se obtine o productie medie de 2.500 de kilograme, aducand un venit de 3.000 de lei, pretul fiind de 1,2 lei pe kilogram. In conditii climatice normale, profitul brut pentru aceasta cultura se invarte in jurul sumei de 1.200 de lei. Masurat in procente, profitul este de 43%.
Cheltuielile totale ajung la 1.700 de lei pe hectar, cele directe ajungand la 1.550 de lei.
 
3. Porumbul
Culturile de porumb sunt destul de raspandite, insa aduc si venituri mari. Profitul in ceea ce priveste un hectar de porumb se invarte in jurul sumei de 1.300 de lei la o productie medie de 6.500 de kilograme/hectar. Pretul mediu pentru un kilogram de porumb este de 0,5 lei. Insa, cheltuielile totale ajung la suma de 1.900 de lei, ba chiar o pot depasi. In procente, profitul este de 40%.
 
4. Graul
Un hectar de grau cultivat aduce un profit de 1.100 de lei, adica aproximativ 39%. Acesta este valabil pentru o productie de 5.000 de kilograme/hectar si un pret de 0,6 lei. Veniturile totale generate de cultura de grau ajung in jurul valorii de 3.000 de lei, iar cheltuielile totale pot ajunge si la 1.900 de lei, toate acestea in conditii climatice normale.
 
5. Soia
Cultura de soia nu este nici ea deloc de neglijat. La o productie de 2.500 de kilograme/hectar, profitul poate ajunge la 1.200 de lei tot pe hectar. Pretul mediu de vanzare pentru aceste valori este de 1,3 lei pe kilogram. Insa, cheltuielile totale sunt de aproximativ 2.000 de lei pe hectar, ceea ce nu este deloc de neglijat. In ceea ce priveste cheltuielile directe, acestea ajung la 1.860 de lei, iar cele de exploatare la 180 de lei. In procente, profitul este de 36%.
 


Tags: afaceriafaceri agricoleafaceri profitabileafaceri de succesculturi profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]