Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro 01 Apr. 2020 17067
4.1 din 88 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5 idei de afaceri agricole care sa te inspire pentru a lua cea mai buna hotarare.

Romania, desi putin haotica, are un climat foarte bun pentru mediul de business. Cum comunitatile rurale sunt putin mai defavorizate din punct de vedere al dezvoltarii, poti sa profiti de acest lucru si sa iti pui la cale un intreg business care sa dainuie in viitor.
 
Cultivarea de legume in sistem ecologic
Puteti folosi acest moment pentru a demara o afacere extrem de profitabila si puternic sprijinita la nivelul UE: Afacere cu legume cultivate in sistem de agricultura ecologica!
 
Cultivand legume in sistem de agricultura ecologica, va adresati direct, nemijlocit nevoii de sanatate a oamenilor!!! Si aici intervine partea cea mai buna a acestei afaceri: de sanatate nu au nevoie doar o parte dintre oameni. De sanatate au nevoie si sunt preocupati direct absolut toti oamenii!
 
Ce inseamna asta, din punctul de vedere al profitului dvs.? Inseamna ca, adresandu-va unui public practic nelimitat, posibilitatile dvs. de comercializare a produselor sunt, de asemenea, nelimitate! Veti putea comercializa produsele rezultate din agricultura ecologica, atat in tara, cat si peste hotare! 
 
Cultura de lavanda
Lavanda este una dintre cele mai rentabile culturi! Nu intamplator aceasta planta aromatica este denumita si aurul mov. 
Ea are o profitabilitate extraordinara, putand fi valorificata in mai multe directii:
  • sub forma de plante uscate, catre producatorii de ceaiuri, cosmetice sau detergenti ori in industria alimentara
  • sub forma de pungute aromatizate, buchetele/marturii pentru nunti sau decoratiuni diverse;
  • sub forma de ulei esential sau apa florala, produse foarte utile in industria farmaceutica, in cosmetica, in parfumerie sau pentru aromoterapie.
  • sub forma de plante verzi, direct catre distileriile care obtin ulei esential.
 
Sofran
Sofranul furnizeaza cel mai scump condiment din lume! Si nu numai! Este si cel mai scump aliment, mai scump decat caviarul, carnea de vita Kobe sau otetul balsamic. Pretul sau de vanzare pe pietele europene variaza intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! Pentru ca totul se bazeaza pe valoroasele stamine ale florilor de sofran!
 
Este divinizat de catre sefii marilor resturante ale lumii, pentru aromele delicioase pe care le confera bucatelor (de la exoticele risotto-uri si pana la cele mai sofisticate deserturi). Din Spania si pana in India este adorat!
 
Cultivarea si cresterea culturii nu necesita eforturi speciale. Fiind o afacere agricola, permite sustinerea financiara prin fonduri nerambursabile (pana la 10.000 euro pentru o afacere in regim SRL-D)!
 
Flori in ghiveci
Pentru a demara o afacere in acest domeniu nu aveti nevoie, in principiu, decat de un spatiu de 100 mp (pe care sa amenajati un solar) si de informatii tehnice legate de particularitatile florilor, intretinerea si protejarea lor, modalitati de valorificare a productiei, furnizorii de seminte, ghivece, pamant etc. 
 
IMPORTANT! Cererea de flori de pe piata romaneasca este intr-o continua crestere. Pe o suprafata de doar 100 mp puteti amenaja o sera de flori in ghiveci care sa va aduca venituri de cca 30.000 de euro pe an!
 
Goji, merisoare, aronia
Cine nu a aflat de efectele absolut miraculoase pentru sanatate ale merisorului? Dar de cele ale fructelor de Goji sau Aronia? Si daca nu ai aflat inca, iti spunem noi! Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!
 
Spre exemplu, merisoarele sunt fructe magice care se gasesc din plin in muntii nostrii, dar foarte rar in magazine sau piete. Asta pentru ca sunt foarte cerute la export.
 
In schimb, pentru fructele de Goji si Aronia functioneaza importul. Ele au patruns doar de cativa ani pe piata romaneasca si arbustii se cultiva numai sporadic de o mana de intreprinzatori care au mirosit potentialul de afaceri al acestor fructe magice.
 
Daca vei cultiva spre exemplu Goji, din anul 3 venitul obtinut de pe un hectar poate ajunge la 135.000 lei.
 
Succes!
 


Tags: afaceriagricoleromaniaidei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 5 - 88 voturi.

Articole conexe

Ministerul Economiei: Schema de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole

de Bianca Tila
04 Mai 2023
Ministerul Economiei pregateste o schema de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole, avand in vedere ca trebuie facuta separerea intre...

Investitii agricole. Suma initiala pentru cultivarea unui hectar de Schisandra

de Idei de afaceri
21 Apr 2023
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]