Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 idei de afaceri in agricultura

de Camelia Diaconu 23 Dec. 2019 10978
4.42 din 50 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In momentul in care investesti intr-un business, primul gand este acela de a obtine profit pe termen lung. Agricultura este mediul propice pentru dezvoltarea unei afaceri, mai ales ca iti ofera o gama variata de produse pe care le poti cultiva, acestea fiind la mare cautare indiferent de oras sau sat. Iata cateva idei de afaceri pe care le poti dezvolta.

Idei de afaceri in agricultura

 
Mediul rural este ideal pentru dezvoltarea unei culturi agricole. Pamantul este cu mult mai fertil fata de multe alte terenuri din mediul urban, iar oamenii isi ocupa o mare parte din timp avand grija de produsele cultivate. Legumele, dar si livezile cu pomi fructiferi sunt printre cele mai raspandite idei de afaceri si chiar daca ai crede ca sunt destule si nu mai obtii profit daca iti deschis un business nou, de fapt, rezultatele spun contrariul. Oamenii cauta tot mai mult produsele crecsute natural, 100% romanesti, punand mai mult pret pe calitate decat pe cantitate. Tocmai din acest motiv apeleaza direct la oamenii de la sate care cultiva legume romanesti in solarii. Asadar, iata 5 idei care te pot ajuta sa iti deschizi propria afacere!
 
Un teren cu legume. Pentru dezvoltarea unei afaceri care sa aiba in prim plan comercializarea de legume, rosii, castraveti, ardei, cartofi, etc, nu ai nevoie de un teren prea mare, aproximativ 1,5 h. Investitita totala nu se ridica la mai mult de 3.000 de euro,  productia poate ajunge si la 100 de tone/ha, iar costul total pe care il obtii pe hectar poate ajunge si la 2.000 de euro.
 
Capsuni. Fructele pot fi comercializate atat in Romania, cat si in export. Nu este nevoie de un teren cu o suprafat mare, fiind suficient si un singur hectar pentru plantatie. Dintr-un singur hectar se pot obtine pana la 50 de tone/ha, investitia totala ridicandu-se la cateva mii de euro, dar profitul poate ajunge si la de doua ori mai mult intr-un timp scurt.
 
Livada. Pomii fructiferi pot reprezenta un business pe termen lung. Ai nevoie de un teren agricol cu o suprafata de pana la 3 hectare in care productia poate ajunge si de pana la 10-20 de tone pe hectar. Costul pe care il poti obtine pe hectar poate ajunge si pana la 5.000 de euro, in functie de pomi fructiferi pe care ii cultivi.
 
Vita de vie. O cultura ce se poate ridica la un profit de zeci de mii de euro. Este nevoie o suprafata de pana la 2 ha, iar productia anuala poate ajunge si pana la 10-15 tone pe hectar.  Profitul se obtine dupa cativa ani de la plantare, cultura de vita de vie avand nevoie de cativa ani de crestere pana in momentul in care ofera roade.
 
Solar. O afacere care are in vedere dezvoltarea mai multor tipuri de legume. Un solar se poate intinde si pe o suprafata mica, de pana intr-un hectar.  Productia anuala poate ajunge pana la 100-200 de tone pe hectar. Intr-un hectar de productie se pot planta mai multe tipuri de legume, cel mai important este ca fiecare dintre ele sa reziste in aceiasi temperatura si conditii de umiditate. 


Tags: afaceri agricoleafaceri la taraidei de afacere miciafacere agricola la tara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.42 din 5 - 50 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro
01 Apr 2020
Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5...

Cele mai bune 5 idei de afaceri la tara

de Florin Amariei
17 Iun 2020
Nu o spunem noi, ci statisticile. Acestea sunt cele mai bune 5 idei de afaceri la tara pentru antreprenorii care vor propria lor firma de succes!...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]