Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
5 pasi catre succes. Cum sa incepi o afacere cu pomi si arbusti fructiferi
5193
0
15 Mar. 2017
Afaceri agricole
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes
3.75
din 8 voturi
din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
Stim cu totii ca procesul de accesare a fondurilor este mult ingreunat de birocratie si uneori rabdarea ne este pusa la incercare. Nu este suficient sa ai o idee buna, trebuie sa vezi daca acea idee se pliaza pe o directie pe care fondurile UE incearca sa o dezvolte, sa ai o strategie clara pentru urmatorii ani si un plan de afaceri bine pus la punct, sa stabilesti directiile proprii de dezvoltare. Procesul poate dura cateva luni, dar partea buna este ca intotdeauna vei primi un raspuns, fie el pozitiv sau negativ.
Cu toate acestea, exista oameni care au pornit de jos si au muncit mult pentru a obtine rezultate. Da, exista persoane care si-au dezvoltat afaceri finantate de UE cu multa rabdare si determinare. Un exemplu in acest sens este Ungurenus Mihai din comuna Corbi, judetul Arges, care a a dorit sa isi dezvolte o ferma pomicola, cu perspectiva cresterii capacitatii de productie si a intrarii pe noi piete de desfacere.Publicatia „Antreprenoriat pentru tinerii din mediul rural” prezinta povestea afacerii si cum a reusit antreprenorul sa acceseze fonduri europene. De la conceptie pana la finalizarea proiectului, Ungurenus Mihail s-a consultat cu specialisti in domeniu.
Noi va aratam cum Ungurenus Mihail si-a dezvoltat cu succes afacerea pentru ca ne dorim sa reusiti si dumneavoastra.

Cum sa deschizi o shaormerie

Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit

Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Etapele dezvoltarii afacerii sunt:
1. Accesarea fondurilor europene pentru infiintarea unei plantatii pomicole de mar, afin si zmeur.
Tanarul a accesat Masura 121 – „Modernizarea exploatatiei agricole" din cadrul PNDR, iar proiectul a vizat infiintarea unui plantatii de pomi si arbusti fructiferi, precum si dotarea cu echipamente si utilaje agricole specifice productiei de fructe proaspete.
Ferma a fost infiintata in anul 2009, cand Ungurenus Mihail a achizitionat si arendat mai multe suprafete de teren agricol.
2. Asocierea cu mai multi producatori agricoli
Alegeti, daca aveti ocazia, sa faceti parte dintr-o asociatie. Beneficiile sunt enorme: sprijin mai mult in lupta cu autoritatile si incheierea unor contracte mai profitabile cu marii retaileri!
In acelasi an, alaturi de alti patru fermieri, Ungurenus Mihail a devenit membru fondator al asociatiei Horticola Corbi 2009, in scopul organizarii unei activitati de valorificare in comun a productiei realizate. Aceasta initiativa comuna a vizat dezvoltarea in perspectiva a asociatiei, pe baza oportunitatilor oferite de PNDR pentru formele asociative ale producatorilor agricoli.
3. Infiintare PFA
Antrepreorul a depus proiectul ca Persoana Fizica (PF), angajandu-se ca la momentul obtinerii finantarii sa se inregistreze ca Persoana Fizica Autorizata (PFA). Dupa parcurgerea etapelor de evaluare si selectie, acesta a incheiat un contract de finantare cu AFIR. Contributia financiara a investitorului a fost asigurata prin utilizarea resurselor proprii.
4. Cultivarea pomilor si arbustilor fructiferi
Plantatia pomicola de mar, afin si zmeur, in sistem de productie superintensiv are o suprafata de 4,49 ha si a fost prevazuta cu instalatie de fertirigare, sisteme de sustinere si protectie antigrindina. Au fost plantate soiuri noi, valoroase, destinate consumului in stare proaspata, cu potential mare de vanzare pe piata interna si externa.
Comuna Corbi, locatia unde a fost infiintata plantatia, este amplasata intr-o zona cu potential mare in productia de fructe, marul fiind cel mai cultivat. Este bine cunoscuta traditia cultivarii marului in zonele sub-carpatice, in judetele Prahova, Valcea, Arges, Gorj si Dambovita.
5. Vanzarea productiei
Piata de desfacere a productiei a constituit preocuparea esentiala a tanarului antreprenor. Produsele existente pe piata sunt importate, iar antreprenorul a identificat o nisa de piata cu potential economic major.
Spre deosebire de merele existente pe piata, cele produse in plantatia lui Ungurenus Mihail au avantajul unor culturi noi, cu rezistenta genetica la boli, altoite pe portaltoi, in sistem de productie superintensiv. Acest tip de productie conduce la obtinerea unor productii maxime si la o calitate ridicata a fructelor.
Prin realizarea investitiei, a relansat productia de fructe proaspete in zona de nord a judetului Arges, aplicand tehnologii de productie moderne. A folosit soiuri cu rezistenta genetica la boli si a aplicat o tehnologie de tip integrat, ceea ce a permis reducerea consumului de pesticide si, implicit, a obtinut fructe autohtone sanatoase si de calitate superioara.
„Proiectul meu este unul de succes. Pomicultura poate asigura un venit sigur tinerilor fermieri pentru multi ani. Investitia realizata intr-o plantatie de mar, in sistem de productie superintensiv, completata cu o plantatie moderna de zmeur, afin si mur este o afacere profitabila”, a declarat tanarul antreprenor.
Sursa: MADR, Publicatia tematica nr. 6, Antreprenoriat pentru tinerii din mediul rural, 2014
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul
Nota: 3.75 din 5 - 8 voturi.Articole conexe
7 Idei de afaceri non-agricole la tara incepute cu fonduri europene
de Camelia Diaconu
22 Ian 2019
Mediul rural poate fi locul ideal de inceput o afacere. Sunt o serie de afaceri non-agricole pe care le poti incepe la tara si datorita ajutorului pe...
Anunt AFIR: fondurile europene pentru pomicultura au fost epuizate
de Alina Constantinescu
02 Mai 2018
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca fondurile disponibile prin submasura (sM) 4.1a "Investitii in exploatatii pomicole"...
Afaceri in pomicultura: antreprenorii au solicitat fonduri europene de 268 milioane de euro
de Idei De Afaceri
29 Nov 2017
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit pana in prezent 596 de cereri de finantare a proiectelor de investitii in exploatatii...
Afaceri in pomicultura: antreprenorii au solicitat fonduri europene de 268 milioane de euro
de Idei De Afaceri
29 Ian 2018
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit pana in prezent 596 de cereri de finantare a proiectelor de investitii in exploatatii...
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
5 Idei de Afaceri cu investitie MINIMA si profit MAXIM + Model de Plan de Afaceri
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special


Citeste Raportul Special GRATUIT

5 Idei de Afaceri cu investitie MINIMA si profit MAXIM + Model de Plan de Afaceri
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2021
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- Cresterea prepelitelor: cum poti demara aceasta afacere cu doar 300 lei. Detalii aici
- Ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici? Lavanda este cultura ideala. Click aici
- Incepe propria afacere in agricultura: iata cei 3 arbusti care te pot imbogati: Goji, Merisoare si Aronia. Click aici
- Cum sa intocmesti propriul plan de afaceri: modele editabile, sfaturi si atentionari
- Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon! Afla secretele afacerii
- Cum sa faci bani in agricultura: tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran. Click aici
Comentarii0 comentarii