Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 Idei de afaceri non-agricole la tara incepute cu fonduri europene

de Camelia Diaconu 22 Ian. 2019 11494
4.28 din 81 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mediul rural poate fi locul ideal de inceput o afacere. Sunt o serie de afaceri non-agricole pe care le poti incepe la tara si datorita ajutorului pe care il primesti din partea fondurilor europene nerabursabile. Iata cateva idei de succes!

Pentru inceput, inainte de a incepe orice afacere la tara este important sa cunosti urmatoarele aspecte: daca ideea de afacere pe care ai gandit-o nu a folosit-o deja cineva in localitatea in care vrei tu, daca resursele tale financiare acopera nevoile afacerii, dar si daca ai experienta necesara care sa te ajute sa investesti cu folos intr-un business. Pentru a primi finantare, o parte dintre afaceri trebuie sa fie sustinute de catre o persoana cu studii de specialitate in domeniu ori cu o certificare pentru aceasta activitate. 
 

Idei de afaceri non-agricole incepute cu fonduri europene

Atelier de textile. Pe piata exista cerere pentru aceasta activitate, iar afacerea in sine poate fi una profiatabila deoarece ai o gama variata de unde poti alege. Poti fie sa produci materiale textile sau tesaturi fie sa realizezi o productie de materiale precum covoare traditionale, machete, etc. 
 
Atelier de croitorie. Costurile pentru a infiinta un atelier de crotorie sunt extrem de reduse deoarece pentru inceput nu ai nevoie de prea multe. Poti incepe doar cu cateva masini de cusut, maxim 3 si ulterior sa te dezvolti imediat cum cresc cererile. Un atelier de croitorie poate face haine, dar poate face si modificari pe haine.
 
Atelier de produse ceramice. Atelier care sa produca farfurii sau cani cu un design unic. Acest tip de afacere poate fi unul profitabil pe termen lung deoarece bunurile vor fi intotdeauna un necesar. 
 
Atelier de tamplarie. Daca esti un bun tamplar, atunci iti poti infiinta oricand o afacere profitabila. Un atelier de tamplarie poate avea drept activitate principala producerea de mobila. Daca zona in care locuiesti este si in apropierea unei zone forestiere, atunci cu siguranta cheltuielile se vor reduce semnificativ. Vei avea aproape materia prima, iar costurile in ceea ce priveste procurarea si transportarea produselor vor fi mult mai mici.
 
Service auto. Nu necesita mari investitii, insa poti obtine castiguri profitabile daca esti un bun mecanic. Un service auto la tara este de mare ajutor deoarece oamenii din zonele rurale sunt nevoiti  sa mearga pana in cel mai apropiat oras pentru diverse reparatii, ceea ce nu este prea comod. Concurenta este redusa in mediul rural.
 
Pompe funebre. Ca si in cazul service-urilor auto, nici o afacere cu pompe funebre nu este pozitionata in mediul rural, oamenii fiind nevoiti sa mearga intr-un oras sa faca cumparaturile necesare la nevoie. Afacerea poate fi sprijinita cu ajutorul fondurilor europene, iar investitia nu este deloc una mare. 
 
Cabinet medical. Deschiderea unui cabinet medical intr-un mediu rural poate fi una dintre afacerile profitabile, mai ales daca ai pregatirea necesara. Oamenii din sate sunt nevoiti sa bata zeci de kilometri atunci cand au nevoie la medic, iar un cabinet in sat ar fi un real ajutor pentru ei. Investitia initiala ar putea fi una ridicata deoarece sunt necesare echipamente speciale, insa banii pot fi recuperati in scurt timp de la investitie.


Tags: afaceri non-agricoleafacerineagricoleidei de afaceri la taraafaceri in mediul rural

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.28 din 5 - 81 voturi.

Articole conexe

Cele mai bune 5 idei de afaceri la tara

de Florin Amariei
17 Iun 2020
Nu o spunem noi, ci statisticile. Acestea sunt cele mai bune 5 idei de afaceri la tara pentru antreprenorii care vor propria lor firma de succes!...

Idei de afaceri la tara: ferma ecologica de gaini Brahma

de Alina Constantinescu
06 Oct 2017
Gaina Brahma este supranumita "uriasul gainilor" datorita greutatii impresionante pe care o atinge: 6,5 - 7 kg! O gaina obisnuita are, la maturitate,...

Idei de afaceri la tara: cultivarea trandafirilor pentru dulceata

de Marinache Paula
02 Mar 2017
Trandafirul Rosa Damascena, folosit pentru a prepara dulceata sau sirop de trandafiri, este des utilizat in industria farmaceutica si cosmetica...

Idei de afaceri la tara: cultivarea trandafirilor pentru dulceata

de Marinache Paula
02 Feb 2017
Trandafirul de dulceata a inceput sa fie cultivat in India, in vremea imparatilor moguli. In prezent, Iran, India, Egipt, China, Franta si Rusia sunt...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]