Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacere agricola: cum se infiinteaza cultura de sfecla rosie
Sfecla rosie se cultiva pentru radacina care este foarte bogata in antioxidanti si se foloseste la pregatirea diferitelor mancaruri, mai ales a salatelor si marinatelor. De asemenea, colorantul natural extras din radacina de sfecla este utilizat in industria alimentara si cosmetica.
Sfecla rosie este bine apreciata pentru calitatile sale culinare, usurinta de preparare, dar si pentru calitatile sale terapeutice digestive, energizante si racoritoare.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Comparativ cu celelalte specii radacinoase cultivate la noi, sfecla rosie este mai exigenta fata de caldura, temperatura optima pentru rasarirea semintelor fiind de 10-120C, iar pentru crestere si dezvoltare 20-250C.
Specii premergatoare favorabile: solanaceae sau cereale.
Este buna premergatoare pentru: mazare, fasole, bob si grau.
Cultura se realizeaza prin semanat direct in camp, perioada stabilindu-se in functie de cand dorim sa avem productia. Semanatul se realizeaza pe teren modelat in brazde inaltate, cu doua randuri pe brazda.
Prefera solurile profunde (trebuie sa exploateze o adancime de 30-40 cm) cu textura nisipoasa sau nisipo-lutoasa, cu pH optim cuprins intre 6 si 7,5.
Solurile calcaroase sunt de asemenea bune pentru cultura sfeclei rosii in masura in care sunt controlate carentele de bor (>0,6 ppm), mangan si magneziu. Solurile compacte nu sunt recomandate datorita pericolului de asfixie radiculara si de dezvoltare a unor paraziti (Phoma, Pythium).
Nu necesita lucrari de ingrijire speciale, chiar si irigatul se face numai la nevoie in situatii extreme. Excesul de apa depreciaza productia de radacini mai ales calitativ.
Mai multe detalii despre cultura de sfecla rosie gasiti in Ghidul "Cultivarea legumelor in sistem ecologic">>
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene
de Idei de afaceriAfacere agricola cu rata de profit ridicata
de Idei de afaceriIdee de afacere agricola - Plantatie cu aluni
de Camelia DiaconuAfacere agricola: recomandari pentru infiintarea unei culturi de ricin
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit