Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere agricola exotica - porci vietnamezi de Craciun

de Idei de afaceri 22 Oct. 2014 3909
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

A lucrat timp de mai bine de zece ani in vanzari, dar, satul de programul incarcat si salariul mic, a decis sa-si faca o afacere pe cont propriu.

„Am renuntat la job si asa aveam mai mult timp liber. Am inceput sa caut pe internet idei de afaceri si asa am ajuns la …porcii vietnamezi”, spune Claudiu Haim, un baimarean de 34 de ani.

Locuieste la casa in cartierul baimareann Firiza si, cum spatiul de care dispune i-a permis, a inceput sa caute prin toata tara crescastori de porci vietnamezi. „Initial am cautat in Maramures dar sunt foarte putini cei care au asa ceva. Asa am ajuns la Arad de unde am adus primele animale”, mai spune acesta.

A inceput in primavara acestui an si acum are 13 porci. „A fost norocul meu pentru ca una dintre scroafele achizitionate era gestanta. Nu stiam, dar dupa cateva saptamani bune m-am trezit cu purcei. Acum am 13 porci”, explica baimareanul.

Rezervari de porci vietnamenzi  pentru Craciun

Desi este abia la inceputul afacerii, Claudiu Haim spune ca nu s-a gandit initial la ceva de proportii. Se gandea la familie, pentru ca aceasta rasa de porci este foarte usor de crescut si intretinut. „Sunt aproape la fel ca si caprele. Nu sunt pretentiosi la mancare, mananca orice si nici nu sunt prea greu de intretinut. Plus ca nu fac mizerie la fel ca si rasele clasice”, declara Claudiu.

„Au auzit cunostintele si prietenii despre rasa pe care o cresc si am deja rezervari facute pentru Craciun. Nici nu cred ca-mi vor ajunge animalele pentru cate solicitari am”, mai spune acesta.
Sursa: http://www.voceatransilvaniei.ro

Cresterea porcilor vietnamezi - o afacere

Se cresc mai usor, mananca orice, mananca resturi vegetale, fructe si bineinteles cereale, pot fi hraniti cu lucerna, iar daca proprietarul lor detine o suprafata mai mare de teren, pot fi lasati liberi sa pasca. Este ceea ce genereaza un avantaj financiar, mai putini bani investiti in hrana, mai multi bani in buzunar.
 
Pretul porcilor vietnamezi este cu mult peste cel al celorlalti, si e si normal, carnea este de calitate superioara. La fel si carnea de la porcul Mangalita, desi contine multa grasime, carnea acestor porci are un nivel redus al colesterolului.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacereafaceriporci vietnameziporcicresterea porcilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]