Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacere cu rosii la solar: ce varianta inedita a gasit un fermier pentru a le vinde
In prezent, piata romaneasca este invadata cu rosii aduse din Polonia, China si Turcia. Cine cultiva legume in sere si solarii stie ca acestea sunt mult mai gustoase decat cele din supermarketuri. Spre deosebire de rosiile mari si frumoase din comert, avand aproape toate aceeasi marime, cele traditionale romanesti sunt mai mici, neuniforme, dar foarte gustoase.
In plus, potrivit inginerilor agronomi, rosiile cultivate cu ingrasaminte organice au un nivel mai ridicat de antioxidanti decat cele crescute cu ingrasaminte chimice.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Ne dorim sa mancam sanatos si ne indreptam atentia asupra legumelor bio. Va mai amintiti gustul rosiilor de altadata, culese din gradina bunicilor?
Stefan Drimboi a lucrat zeci de ani in agricultura in comuna Danet, judetul Dolj. Pentru a fi mai aproape de clienti, s-a gandit sa cumpere un teren la marginea orasului Craiova si sa amenajeze un solar. In prezent, cultiva doua tipuri de rosii, cele roze si cele obisnuite, acestea fiind fertilizate doar cu ingrasaminte naturale.
In comparatie cu rosiile cultivate pe substrat mineral, cele din sere sau solarii au intotdeauna un gust si o aroma mult mai placuta.
Astfel, pentru a vinde mai usor rosiile, clientii sunt invitati in solarul de 500 de metri patrati sa le culeaga singuri. Pretul este mic (un kilogram se vinde cu 3 lei), iar clientii sunt multumiti pentru ca isi aleg singuri rosiile pe care vor sa le cumpere.
„Ideea a fost simpla. Datorita transportului si a distantei, ca vin de la 50 de kilometri, sunt de la Danet, m-am gandit ca cea mai buna solutie e sa gasesc un teren in oras. Sunt soiuri de rosii care sunt foarte greu de transportat, asta rozeul cel putin, nu are fermitate. In momentul in care pui 10 kilograme intr-o lada, cele de jos sufera,” spune Stefan Drimboi.
Pe viitor, legumicultorul se gandeste sa faca si livrari la domiciliu.
Sursa: digi24.ro
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene
de Idei de afaceriAfacere agricola cu rata de profit ridicata
de Idei de afaceriIdee de afacere agricola - Plantatie cu aluni
de Camelia DiaconuAfacere agricola: recomandari pentru infiintarea unei culturi de ricin
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit