Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu schisandra: 6 etape pentru a obtine o recolta bogata

de Stanciu Ioana 16 Mar. 2017 9277
3.89 din 45 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu e usor sa gasesti afacerea in agricultura perfecta pentru tine. Una dintre cele mai mari provocari pentru un antreprenor nu presupune doar luarea deciziei de a se lansa in afaceri, ci mai ales alegerea afacerii potrivite in care sa se implice. Daca nu esti pasionat de ceea ce faci si nu te incanta ideea in care vrei sa investesti, iti va fi extrem de dificil sa o transformi intr-o afacere de succes. Insa, daca ai vointa si dedicare si esti informat cu privire la tendintele pietei vei reusi sa pui pe picioare afacerea la care visezi.

O afacere pe care o poti demara in aceasta primvara este cultivarea schisandrei, planta cu 5 arome (acru, amar, dulce, picant, sarat). In medicina traditionala japoneza si chinezeasca este recomandata intr-un numar foarte mare de afectiuni: astm, bronsita, tuberculoza, convulsii, diabet, hepatita, infectii bacteriene, alergii, nefrite, cancer etc.

Potrivit ghidului "Cultivarea plantei cu 5 arome" iata etapele tehnologiei de cultivare:

1. Rotatia culturilor

Culturile de plante se infiinteaza pe terenuri cu grad redus de imburuienare, plane sau cu expozitie sudica, pe care s-au realizat lucrari agrofitotehnice specifice speciilor prasitoare ori leguminoase.
Asolamentul reprezinta una dintre cele mai importante masuri pentru sporirea productiei.

2. Fertilizarea solului

Aplicarea de ingrasaminte determina atat cresterea productiei de materie prima vegetala, cat si ridicarea continutului in principii active. La stabilirea dozelor de ingrasaminte se va tine seama de aceleasi elemente ca si la celelalte culturi – consumul specific, recolta scontata, gradul de aprovizionare a solului in elemente nutritive, planta premergatoare – si se va avea in vedere influenta fiecarui element fertilizant asupra productiei de masa vegetala si a continutului in principii active.

3. Lucrarile solului

Operatiunile care se executa cu diferite masini si utilaje asupra solului si sunt practicate cu scopul de a afana, marunti, nivela solul, de a incorpora ingrasamintele si amendamentele si de a combate prin metode preventive buruienile, bolile si daunatorii din culturile de plante medicinale si aromatice poarta denumirea generica de lucrarile solului.

4. Semanatul si plantatul

Epoca de semanat difera de la o specie la alta. Alegerea momentului favorabil pentru infiintarea unei culturi depinde de specie, zona, conditiile agrometeorologice etc. Semanarea directa are loc primavara – la mijlocul lunii aprilie, la inceputul lui mai pana la mijlocul lunii iunie – sau toamna, inainte ca solul sa inghete.

5. Lucrari de ingrijire a plantatiei

O prima lucrare care se executa primavara este grapatul si se efectueaza la culturile ce au fost infiintate toamna. Distrugerea crustei si a buruienilor, precum si afanarea solului intre randuri se realizeaza prin prasile mecanice si/sau manuale, iar pe randuri prin prasile manuale.

6. Recoltarea

Recoltarea se face pe timp frumos, schisandra fiind mai pretentioasa din acest punct de vedere, fiind o planta de la care se recolteaza fructele, frunzele, radacina, semintele.

Conditionarea primara, uscarea, controlul preliminar, ambalarea, precum si modul de pastrare influenteaza puternic calitatea materiei prime vegetale.

Mai multe detalii despre profitabilitatea unei afaceri cu schisandra gasiti in Ghidul Cultura plantei cu 5 arome>>


Tags: cultivare schisandraplanta cu 5 aromeafacere agricolaplanta medicinala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.89 din 5 - 45 voturi.

Articole conexe

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Afacere agricola cu rata de profit ridicata

de Idei de afaceri
21 Oct 2022
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce...

Idee de afacere agricola - Plantatie cu aluni

de Camelia Diaconu
27 Feb 2020
In prezent, o plantatie cu aluni reprezinta una dintre afacerile rentabile din mediul agricol din tara noastra, datorita investitiei minime care se...

Schisandra - planta medicinala cu 5 arome

de Florin Amariei
29 Mai 2020
Iti prezentam SCHISANDRA, planta care vindeca o multime de boli! Este considerata cea mai eficienta planta medicinala! Probabil acum auzi pentru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]