Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere la tara cu investitie minima: cultivarea legumelor in sistem ecologic

de Alina Constantinescu 17 Iul. 2020 6073
4.17 din 18 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Legumele si fructele pe care le consumam zilnic, aduse din import, contin substante toxice extrem de periculoase pentru sanatatea familiei. Problemele hormonale grave, sterilitatea si cancerul sunt doar cateva dintre cele mai grave afectiuni provocate de pesticide. Asadar, este momentul oportun pentru a demara o afacere extrem de profitabila si puternic sprijinita la nivelul UE: cultivarea legumelor in sistem ecologic.

Mai mult, una dintre oportunitatile procesului de productie in cadrul unei afaceri cu legume cultivate in sistem de agricultura ecologica este faptul ca, o data ce veti fi certificat ecologic, veti putea produce singuri semintele de care veti avea nevoie si veti scadea astfel total costul ridicat al achizitionarii acestora!

De profesie mecanic auto, Vasile Matrasoaie a lucrat la fosta intreprindere de reparatii auto Suceava, iar dupa serviciu cultiva legume pentru familia sa. Pentru a castiga un ban in plus vindea colegilor de serviciu rasadurile pe care le realiza. Acest moment a reprezentat inceputul sau intr-un domeniu in care a devenit un exemplu demn de urmat pentru alti legumicultori. Pe terenurile sale cultiva acum salata verde, ridichi, tomate si ardei. Dintre soiurile deosebite, legumicultorul cultiva cartofi mov, bureti vegetali sau dovlecei chinezesti.

Antreprenorul, in varsta de 62 de ani, spune ca nu foloseste ingrasaminte, insecticide sau pesticide. Pentru a le inlocui are propriile solutii naturale, spunand ca "ceaiul de pelin este cel mai bun pentru plante" si atrage atentia ca "daca nu stii concentratia corecta poti sa arzi plantele si sa faci mai mult rau decat bine". Impotriva insectelor foloseste o solutie pe baza de ardei iuti, iar contra manei, nuc si urzica.

Foto: pixabay.com

La cativa kilometri de satul unde locuieste a construit un solar. Soiurile de rosii sunt din Olanda, Israel, Spania, Italia, Bulgaria, dar si de la statiunile de la Bacau, Vidra, Buzau.

"Cele care sunt gustoase nu dau productii asa mari. Am cateva sortimente si de Inima Boului, dar am si soiuri pastrate din batrani, cum este Aurora. Am pastrat samanta de 40, 50 de ani fara boli, nu prin tratare chimica, ci prin tratare termica. Se tine samanta la o anumita temperatura in apa fierbinte, jumatate de ora. Dupa aceea se scoate, se trece in apa rece si se elibereaza de toate bacteriile si toate bolile”, a explicat Vasile Matrasoaie.

Pe langa rosii, mai cultiva castraveti, gogosari, aredei kapia, ardei iute, vinete.

Cartofii mov ii cultiva de peste 20 de ani. Soiul este romanesc, primit de la tatal sau si pastrat de la an la an, in banca de germeni din beciul sau. La inceput i-a plantat din curiozitate, apoi a aflat ca sunt anticancerigeni, deoarece contin o substanta anticoroziva, si ca sunt si gustosi.

Toata investitia a fost facuta din surse proprii, fiind ajutat de familie. Investitiile au fost facute in realizarea de solarii si achizitionarea de tractoare si utilaje pentru ca in lipsa lor nimic nu poate evolua.

„In camp avem si cultura mare, cultura vegetala, aproximativ 60 de hectare. Le lucrez eu cu baiatul. Avem si o ferma zootehnica, dar eu ma ocup cu legumele”, spune legumicultorul.

Asa cum spuneam, legumele produse in sistem de agricultura ecologica constituie o alternativa tot mai cautata, comparativ cu cele produse in sistem conventional, nu numai pentru calitatea si gustul lor, dar mai ales pentru faptul ca sunt extrem de sanatoase si necesare pentru organismul uman. Metoda de crestere bazata pe factorii naturali, specifica pentru cultivarea legumelor in sistem de agricultura ecologica, favorizeaza dezvoltarea si conservarea vitaminelor existente in legumele bio, astfel incat acestea pot fi utilizate nu doar din punct de vedere alimentar, ci si ca adevarate remedii naturale pentru diferitele boli!

Mai multe detalii despre aceasta afacere gasiti in Ghidul "Cultivarea legumelor in sistem ecologic" >>


Sursa: Romania Rurala, RNDR, nr. 36, anul II, iulie 2015


Tags: cultivarea legumeloragricultura ecologicaafacere la taraafacere cu legume

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 18 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere la tara - 4 Idei de culturi profitabile oricand

de Camelia Diaconu
04 Feb 2019
Tot mai multi oameni sunt dispusi sa lase agitatia marilor orase de-o parte si sa isi inceapa o noua viata intr-un loc curat si linistit. Mediul...

Afacere la tara: cum se infiinteaza o crescatorie de fazani

de Alina Constantinescu
13 Feb 2018
Apreciati in mod deosebit pentru savoarea carnii si frumusetea penajului, cresterea fazanilor reprezinta o afacere cu reale oportunitati pentru...

Afacere la tara: cum sa faci bani din cultivarea celui mai scump condiment din lume

de Alina Constantinescu
02 Dec 2020
Sofranul este unul din cele mai scumpe condimente din lume, cu o aroma unica, ce poate schimba gustul oricarui preparat. Pretul unui kilogram variaza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]