Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere profitabila exotica - Cultivarea curmalului

de Cosmin Enescu 16 Feb. 2015 6784
4.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Informatiile urmatoare sunt furnizate de profesor dr. Florin Stanica, din cadrul Facultatii de Horticultura Bucuresti - Universitatea de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara.

O plantatie de curmal iti ofera oportunitatea de a desfasura o activitate relaxanta si plina de satisfactie: este mare lucru sa vezi rezultatul concret al muncii tale – un fruct cultivat de tine – si sa primesti aprecieri unanime pentru el. In plus, iti asigura fructe proaspete si sanatoase, foarte apreciate de consumatori. Iar sentimentul de a te trezi nerabdator dimineata pentru a vedea ce mai fac fructele pe care le cresti si ingrijesti este incredibil!

La noi in tara se vorbeste de existenta cu ani in urma a unui palc de pomi pe malul drept al Dunarii in localitatea Ostrov, judetul Constanta, fara sa se cunoasca provenienta lor. Localnicii numesc planta "maslin de Dobrogea" si in acest moment se cunoaste existenta unor pomi care fructifica abundent, fiind perfect adaptati conditiilor locale in care se gasesc. De asemenea, in sudul frontierei, in orasul Silistra si in imprejurimi au fost identificati mai multi pomi aflati in plina rodire.

La Jurilovca, la Capul Dolosman, langa ruinele cetatii Argamum, exista o populatie cu crestere arbustiva care produce fructe mici, asemanatoare cu ale curmalului chinezesc salbatic. Prezenta plantelor in acel spatiu ne-au condus la ipoteza ca ar fi fost aduse de catre colonistii greci si bizantini si ca au rezistat de secole in conditiile Dobrogei.

Cerintele culturii: zone plane si colinare (0-350 m altitudine), climat cu ierni blande (temperaturi medii anuale 9,0 - 11,0°C) si precipitatii cuprinse intre 400 - 600 mm anual. Valorifica foarte bine solurile sarace, usoare,  terenurile saraturate si zonele cu seceta pronuntata si temperaturi excesive in timpul verii, care nu sunt pretabile culturii altor specii pomicole.

Aria de raspandire pe glob este destul de larga. Este originar din Asia Centrala unde se cultiva din cele mai vechi timpuri si de unde s-a extins in Asia Mica, Nordul Africii, Europa si America.

Astfel, Pliniu cel Batran precizeaza ca un consul al imparatului Augustus ar fi introdus aceasta specie din Siria in actuala Italie de unde s-a raspandit apoi, in Spania, Franta si Nordul Africii. in America, primele plante au fost aduse din Franta in a doua jumatate a secolului XIX.

Cel mai mare producator de curmale chinezesti Ziziphus jujuba (Ziziphus sativa) este evident, China care cultiva o suprafata de peste 1 milion de hectare avand o traditie de peste 4000 de ani. Urmeaza apoi Coreea de Sud, Japonia, India, Punjab, Pakistan, Mongolia, tari ex- sovietice din Asia Centrala, Statele Unite etc. in Romania, zonele favorabile pentru cultura curmalului chinezesc sunt sudul tarii, dar si Banatul si Campia de Vest. Datorita rusticitatii deosebite, poate creste si pe terenuri saraturate. Sortimentul este reprezentat de peste 500 de genotipuri diferite, marea majoritate cultivate in China.

Pe langa specia amintita, genuhttps://ideideafaceri.manager.ro/admin.php?pag=articlesl Ziziphus contine un numar mare de specii, in marea lor majoritate cu intrebuintari economice. Astfel, Ziziphus lotus D., curmalul berberilor, prezent in Nordul Africii, Sicilia, Spania, Grecia si Cipru, se pare ca ar fi fost folosit ca planta alimentara de baza inaintea cerealelor.

Importanta este si specia Ziziphus spina-christi Willd., curmalul de Palestina, cultivat din Asia Mica pana in Nordul Indiei, precum si Ziziphus nummularia, prezenta la limita desertului Sahara. In zona subtropicala a Indiei si in zone similare din Asia se cultiva pe suprafete mai mari Ziziphus mauritiana.

Infiinteaza o plantatie profitabila de kaki!

1 hectar de teren agricol este suficient pentru a avea o afacere foarte profitabila!

Noi te ajutam oferindu-ti absolut toate informatiile necesare in ghidul practic 'Cum sa faci bani din plantatia curmalului japonez kaki', o lucrare completa care nu numai ca te transforma intr-un expert in arborele kaki, ci iti si arata, pas cu pas, ce ai de facut pentru a exploata cu succes toate avantajele extraordinare, mentionate mai sus, ale fructelor si lemnului de kaki. Ghidul contine totul despre:

• Originile curmalului japonez kaki
• Beneficiile fructelor kaki asupra sanatatii
• Plantatia de kaki
• Cultivarea si intretinerea curmalului japonez
• Recoltarea produselor
• Comercializarea fructelor de kaki  

Detalii aici >>>>>



Tags: afacerecurmalcultivarea curmaluluikaki

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Apicultura: O afacere nobila si profitabila

de Idei de afaceri
23 Nov 2022
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot...

Afacere cu microplante. 10.000 de euro pe luna pornind de la un simplu kit de microplante

de Idei de afaceri
04 Nov 2022
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]