Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea familiei tale in aceasta primavara: livada de pomi fructiferi

de Stanciu Ioana 24 Mar. 2017 5281
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania are un potential agricol care il depaseste cu mult pe cel al Ungariei sau pe cel al vecinilor nostri de la sud, bulgarii. Agricultura este principalul motor de dezvoltare a economiei nationale, iar o afacere in acest sector se anunta cat se poate de profitabila. Vestea buna este ca aveti la dispozitie un ghid practic complet, care va arata pas cu pas ce aveti de facut pentru a infiinta propria dvs. livada!

Fermierii romani care vor sa demareze o afacere in acest an au la dispozitie ghidul “Trucuri si sfaturi pentru livada ta de vis”, conceput de cei mai buni specialisti agronomi, special pentru incepatori. Se adreseaza cu precadere celor care doresc sa infiinteze si sa exploateze o plantatie de dimensiuni reduse de pomi fructiferi pentru consum familial sau ca mijloc de relaxare si agrement.

Organizarea livezii

Veti tine cont de particularitatile pomilor si de lucrarile agrotehnice care trebuie aplicate, de apa si relief. Apa si relieful determina, bineinteles, marimea si orientarea parcelelor, sistemul de intretinere si lucrare a solului, cat si amenajarea terenului respectiv, in vederea retinerii apei pe versanti, a conservarii pamantului, a eliminarii excesului de apa in anumite cazuri, toate avand ca obiectiv cresterea fertilizarii solului.

Pregatirea pomilor pentru plantare consta in fasonarea si mocirlirea radacinilor. Radacinile groase incepand de la 3 - 4 mm in diametru se lasa intacte daca se prezinta in stare buna.

Radacinile subtiri, fibroase se scurteaza la 7 - 8 cm daca sunt inca viabile sau in cazul in care sunt uscate se taie complet.

Solurile prea usoare, nisipoase sunt putin recomandate deoarece nu retin bine apa si plantatia trebuie udata des, iar cele grele, cu multa argila, nu asigura o suficienta aerare a sistemului radicular, sunt reci, creeaza conditii de stagnare a apei, provocand asfixierea radacinilor.

Acolo unde terenul este mai argilos, se recomanda plantarea prunului, gutuiului sau parului altoit pe gutui si nicidecum a piersicului, ciresului sau marului, care sunt specii sensibile la excesul de apa.

Daca lucrarile au fost realizate cum se cuvine, cea mai comuna cauza a neprinderii pomilor este lipsa umiditatii corespunzatoare in zona radacinilor foarte scurte si superficiale ale pomului abia plantat. In consecinta, prin lucrari potrivite, este necesar sa se asigure un regim indestulator de apa pe toata durata de vegetatie, pana toamna. Mai multe detalii despre infiintarea unei livezi de pomi fructiferi gasiti AICI>>


Tags: infiintare livadaafacere cu pomi fructiferiafacere de familielivada de pomi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]