Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri agricole cu ceapa de frunze cultivata in sistem ecologic!
Ceapa de frunze se cultiva pentru frunzele deosebit de fine si aromate care se folosesc in asezonarea salatelor, sosurilor sau altor feluri de mancare. Este o specie care creste in stare spontana in Europa si Asia Orientala.
Iata cate detalii referitoare la ceapa de frunze, detalii extrase din ghidul "Cultivarea legumelor in sistem ecologic":Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cultura de sofran
"Ceapa de frunze este o specie perena, cu bulbi mici prinsi pe un platou, cu frunze cilindrice ascutite la varf, cu lungimea de 20-30 cm, cu o tulpina falsa, scurta de 2-3 cm. Florile au o culoare roz-purpuriu si sunt foarte ornamentale. Semintele, asemanatoare cepei, sunt ceva mai mici ca dimensiune.
Prefera terenuri nisipo-lutoase, humifere. Se inmulteste fie prin diviziunea tufelor, fie prin samanta (de obicei prin rasad). Se cultiva pe teren modelat in brazde, cu 2 randuri pe brazda.
Fragmentele obtinute din diviziunea tufelor se planteaza primavara in lunile aprilie-mai la
20-25 cm intre plante pe rand. Rasadul se obtine prin semanat (2-3 seminte) direct in cub nutritiv sau palete alveolare in spatii protejate, la sfarsitul lunii februarie – inceputul lui martie. Se planteaza in camp la 20-25 cm intre plante pe rand, la sfarsitul lui aprilie – inceputul lui mai.
Ceapa de tuns se poate amplasa si pe peluzele ornamentale cu specii perene, fiind foarte decorativa atat prin frunze cat si prin flori.
Recoltarea frunzelor incepe atunci cand acestea au ajuns la dimensiunile lor normale. Se taie cu un cutit bine ascutit sau foarfeca la 5-6 cm de sol. Cu cat taierile se fac mai des, cu atat si regenerarea plantelor este mai buna. Pentru recoltarea peste iarna, cultura se poate amplasa si in sera sau in solarii."
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
de Bianca TilaIdee de afaceri - Castiga bani din afaceri cu dozatoarele de lapte
de Idei de afaceriAfacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii
de Idei de afaceriAfaceri cu struti. Potentialul pietei
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit