Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole cu schinduf

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Schinduful este o specie originara din regiunea Mediteraneana si din sudul Asiei. Schinduful mai poarta denumirea de fenicul grecesc si este o planta erbacee anuala. Schinduful se cultiva in principal pentru seminte. Semintele contin o substanta importanta denumita trigonellina. Este un alcaloid care are rol in scaderea continutului de zahar si al colesterolului din sange (Geneva Foundation for Medical Education and Research, 2006).

Semintele contin in principal proteine, circa 25% si aproximativ 5% lipide. De asemenea, sunt bogate in substante precum mucilagiile din grupa galactonelor (circa 30%) si saponine. Totodata intreaga planta prezinta si proprietati afrodiziace.

Schinduful se poate cultiva in toata tara, dar de preferat in sudul tarii. Schinduful este cultivat putin, dar este cerut pe piata externa. Reuseste bine pe toate tipurile de sol, dar trebuie amplasat cu prioritate pe soluri fertile cu textura mijlocie si afanate.

De asemenea, este important de retinut faptul ca schinduful este o planta anuala, cu radacina pivotanta. Planta prezinta un miros patrunzator specific, de condiment. Infloreste din iunie pana in iulie.

Mai mult, este esential sa stim faptul ca schinduful nu este pretentios fata de planta premergatoare, reusind dupa orice cultura. Poate intra in sole cu leguminoasele anuale pentru nutret.

De asemenea, schinduful nu este pretentios fata de fertilizare. Fiind o leguminoasa pentru boabe are capacitatea de a fixa azotul atmosferic cu ajutorul bacteriilor fixatoare de azot, din nodozitatile prezente pe radacina. Este recunoscator la administrarea fosforului sub forma de fosfati naturale incorporati toamna sub aratura.

Recoltarea poate incepe inainte de maturitatea deplina cand pastaile s-au ingalbenit, deoarece intarzierea poate duce la scuturarea semintelor. Se poate cosi manual sau cu cositoarea pentru fan. Plantele sunt lasate sa se usuce in brazde si apoi se treiera cu combina prevazuta cu ridicator de brazde.


>>>Cititi toate detaliile referitoare la cultivarea schindufului in lucrarea "Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic".


Tags: afaceri schindufschindufplante medicinalecultivarea schindufului

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale

Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>

uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor

Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]