Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole ecologice - Combaterea daunatorilor in sistem ecologic

de Ideideafaceri.ro 18 Iun. 2012 4788
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ca daunatori (organisme animale care ataca plantele si produsele vegetale) pot fi exemplificati urmatorii: acarieni, nematozi, insecte, moluste, pasari si mamifere.

Conform ghidului "Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic", " pentru controlul acestor daunatori, ca si pentru agentii patogeni, se recomanda masuri preventive, curative si biologice. In plus, se recomanda instalarea de plase si garduri pentru a proteja culturile de eventualele atacuri de iepuri, rozatoare sau pasari. In cazul masurilor preventive sunt valabile aceleasi metode ca si in cazul combaterii buruienilor si a bolilor.

Ca masuri curative se poate practica combaterea mecanica prin colectarea si distrugerea
insectelor daunatoare, prin folosirea de santuri, plante si braie capcana, stropiri cu apa rece pentru combaterea afidelor. Conditiile generale pentru utilizarea acestora presupun urmatoarele:
capcanele si/sau distribuitoarele trebuie sa previna raspandirea substantelor in mediu si contactul direct dintre substan]e si culturi, iar dupa utilizare ele se aduna si se indeparteaza pentru a elimina orice risc de poluare.

Produsele admise pentru confectionarea capcanelor sunt: feromonii, piretroizii naturali, metaldehida si fosfatul diamonic. De asemenea, mai poate fi amintit efectul repelent al mazarii pentru unii daunatori.

Dintre masurile chimice se recomanda urmatoarele: utilizarea alaunului (piatra acra) sau a sapunului de potasiu pentru combaterea paduchilor de frunze, faina de bazalt pentru actiunea directa, mecanica asupra ochilor, corpului si traheelor insectelor.

Dintre alte produse utilizate pentru combaterea daunatorilor se pot enumera: uleiurile vegetale (menta, chimen, in), uleiul de parafina sau uleiurile minerale.

Masurile biologice cuprind o serie de metode de combatere bazate pe utilizarea de insecte pradatoare si microoganisme, precum si a unor specii de plante care pot combate daunatorii. De asemenea, mai pot fi utilizate si microorganisme, precum: virusi, bacterii, ciuperci, protozoare si nematozi. Combaterea cu ajutorul insectelor se refera la utilizarea unor pradatori ..."


>>>Cititi continuarea acestui capitol in cadrul lucrarii "Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic".


Tags: cultivarea plantelor medicinalecombaterea daunatorilor in sistem ecologiccombaterea daunatorilor plante

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cultivarea plantelor medicinale: 3 factori pentru dezvoltarea unei afaceri profitabile

de Alina Constantinescu
14 Iul 2020
Cultivarea plantelor medicinale se numara printre cele mai profitabile afaceri agricole. Preocuparea pentru sanatate a crescut interesul...

Cultivarea plantelor medicinale: 4 aspecte de luat in seama pentru succesul afacerii

de Alina Constantinescu
29 Ian 2018
Preocuparea pentru sanatate a crescut interesul consumatorilor pentru ceaiurile medicinale. In Romania resursele de plante medicinale si plante...

Cultivarea plantelor medicinale: Iata de unde poti scoate profit ca la carte!

de Adela Simonescu
30 Iul 2014
Evident, poti scoate profit extrem de frumusel, dar cu o conditie clara... Sa stii ce plante sa cultivi. Nu orice planta medicinala are si nivel mare...

Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic - Ingrasaminte verzi esentiale

de Ideideafaceri.ro
05 Iun 2012
Ingrasamintele verzi provin de la plante cultivate care se incorporeaza prin aratura in sol, in momentul in care ajung la maximum de cantitate de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]