Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole profitabile - Coada soricelului

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Originea denumirii stiintifice a diferitelor specii de coada soricelului este atribuita figurii mitice a lui Achile, care a folosit planta pentru tratarea soldatilor sai. Cel de-al doilea nume, millefolium (o mie de flori) se refera la multitudinea de flori prezente sub forma de buchete mici (E.Paun, 1988).

Coada soricelului se cultiva pentru partea aeriana recoltata la inflorire, pentru inflorescente care contin intre 0.44 si 1.40% ulei volatil sau pentru frunze care contin pana la 0.28% ulei volatil. Principalul compus important din uleiul volatil este azulenul, care poate ajunge pana la 70% in uleiul volatil. Uleiul volatil are efecte antiinflamatoare, epitelizante, antimicotice si antipacteriene.

Substanta amara din planta (ahileina) are proprietati tonice si stimulatoare asupra apetitului si mareste secretia bilei. Intra in compozitia ceaiurilor: antiasmatic, gastric, hepatic, contra colicilor. Aceasta planta mai poate fi utilizata si in industria bauturilor, la prepararea diverselor lichioruri, dar si in industria parfumurilor. In Elvetia, din plante se extrage un ulei volatil denumit Esprit diva.

Coada soricelului mai poate fi utilizata pentru combaterea biologica a unor daunatori precum afidele, acarienii si omizile.

Coada soricelului prezinta plasticitate ecologica mare, avand cerinte reduse fata de factorii de clima si sol. Apare spontan, in areale diferite, de la campie pana in zona de deal. Se poate cultiva in toate zonele tarii. Nu este pretentioasa fata de tipul de sol, dar mai potrivite sunt solurile usoare, bine drenate. Cele mai favorabile zone sunt: Campia Baraganului, Dobrogea, Campia Burnazului, Campia Olteniei si Campia Timisului (Craciun si colab., 1977).


>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare pentru a demara o afacere profitabila in domeniul cultivarii plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic!


Tags: afaceri agricolecoada soriceluluiafacere profitabilaafacere coada soricelului

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

APIA da startul platilor ANT

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>

MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii

Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]