Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri agricole profitabile cu telina de radacina
Telina de radacina se cultiva pentru radacina sa nutritia si bogata in vitamine si saruri minerale. Frunzele telinei de radacina se folosesc la muraturi, data fiind aroma deosebita a acestora. Telina, de asemenea, este o leguma-medicament, continutul acesteia in vitaminele A, B, C si mai ales E, saruri minerale si alte principii active (colina, tirozina, acid glutamic etc), facand din acesta un excelent remediu in tonficarea organismului, in surmenaj, in demineralizare etc.
Telina cultivata provine din telina salbatica care creste spontan in Sudul Europei, Orientul Mijlociu si in Africa de Nord. La inceput (in antichitate) telina a fost utilizata ca planta ornamentala, apoi in Evul Mediu, ca planta medicinala, iar ca leguma condiment incepand cu secolul al XVI-lea.
Cultura castravetelui anti-diabet

Cultivarea plantei cu 5 arome

Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Telina de radacina se poate cultiva in toate zonele agricole ale tarii noastre, cu respectarea restrictiilor impuse privind solurile humifere si irigatia abundenta.
Telina de radacina este o planta bienala. In primul an formeaza o rozeta de frunze si o radacina tuberizata, relativ rotunda, de culoare galben-albicioasa sau cafenie, de la baza careia pornesc radacini fibroase, groase, de aceeasi culoare.
Telina este o specie relativ exigenta la conditiile de cultura. Rezultate bune se obtin intr-un climat clad, umed, cultura nereusind atunci cand nu se pot asigura exigentele de umiditate in sol si in aer. Telina de radacina prefera soluri organice, humifere, drenate, bogate in substante nutritive, cu un pH cuprins intre 6,5 si 6,8 si cu o buna capacitate de retinere a apei.
Cu toate ca este o specie relativ sensibila la conditiile de cultura, telina poate da rezultate deosebit de favorabile in agricultura ecologica. Respectarea cu strictete a asolamentului este esentiala in valoarea rezultatelor obtinute (mai mult decat la alte specii). De asemenea, telina necesita administrare de compost in anul de cultura si conditii optime de irigare.
Nu in ultimul rand, telina se asociaza bine in randuri alternative cu salata, tomatele, praxul, ridichile, varza, feniculul si fasolea pitica.
>>>Cititi mai multe detalii referitoare la cultivarea telinei de radacina in cadrul lucrarii "Cultivarea legumelor in sistem ecologic".
Ti-a placut acest articol?
Votati articolul
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.Articole conexe
5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania
de Ideideafaceri.ro7 idei de afaceri agricole excelente
de Florin AmarieiAfaceri agricole in 2018: cultura de sofran
de Alina ConstantinescuTop 3 cele mai banoase afaceri agricole in Romania
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri


Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de AFACERI 2022
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- 17 intrebari esentiale despre criptomonede! Gasesti raspunsurile impecabile in ghid!
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- NOU: Ghid pentru plantatia ta de Paulownia - o afacere cu radacini viguroase si roade financiare bogate!