Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri agricole profitabile - Cultivarea mustarului alb!
Semnalata de peste 3000 de ani, mustarul este unul dintre cele mai vechi condimente, acesta fiind utilizat sub forma de pulbere sau boabe de vechile popoare asiatice si de egipteni. Se pare ca initial a fost cultivat in China, dupa care s-a raspandit in intreaga lume. Mustarul alb este mult folosit in alimentatie, deoarece isi pastreaza gustul propriu chiar si dupa amestecarea cu apa.
Frunzele de mustar alb pot fi consumate in salate, dar pot fi folosite si ca furaj. Uleiul comestibil extras din seminte nu rancezeste usor. In Asia, el asigura un combustibil folosit la iluminat si, de asemenea, da aroma diferitelor feluri de mancare.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cultura castravetelui anti-diabet
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Consumul mustarului este recomandat pentru sanatate. Nu are calorii si colesterol, dar contine proteine, calciu, magneziu si potasiu. Ca ingredient pentru multiple sosuri, mustarul se adauga cu putina inainte de a fi gata, pentru ca, daca se incalzeste prea mult, isi pierde aroma.
Boabele de mustar sunt folosite la conservarea anumitor legume, dar si pentru a le da aroma. In combinatie cu apa calda, mustarul creste tensiunea arteriala si duce la o mai buna circulatie a sangelui. Nu este recomandat acest lucru celor care au probleme cu tensiunea ridicata.
De asemenea, se pot face bai de mustar in cazuri de raceala si tuse, avand efect benefic si pentru tratarea migrenelor ( aplicand, pe ceafa, pasta de mustar). Pe de alta parte, semintele au o actiune laxativa.
Principiul activ al semintelor de mustar este sinalbina. Semintele de mustar mai contin in jur de 4-6% substante minerale, iar mucilagiile se gasesc in cantitate mare, in jur de 20%. Lipidele reprezinta 30% din compozitia semintelor, fiind formate in principale din acizii erucic, linoleic si oleic. De asemenea, mustarul alb este o valorasa planta melifera.
>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare pentru cultivarea mustarului alb in cadrul ghidului "Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic"!
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
Cultivarea plantelor medicinale: 3 factori pentru dezvoltarea unei afaceri profitabile
de Alina ConstantinescuCultivarea plantelor medicinale: 4 aspecte de luat in seama pentru succesul afacerii
de Alina ConstantinescuCultivarea plantelor medicinale: Iata de unde poti scoate profit ca la carte!
de Adela SimonescuCultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic - Ingrasaminte verzi esentiale
de Ideideafaceri.roAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit