Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole profitabile - Cultivarea mustarului alb!

de Ideideafaceri.ro 11 Mai. 2012 7472
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Semnalata de peste 3000 de ani, mustarul este unul dintre cele mai vechi condimente, acesta fiind utilizat sub forma de pulbere sau boabe de vechile popoare asiatice si de egipteni. Se pare ca initial a fost cultivat in China, dupa care s-a raspandit in intreaga lume. Mustarul alb este mult folosit in alimentatie, deoarece isi pastreaza gustul propriu chiar si dupa amestecarea cu apa.

Frunzele de mustar alb pot fi consumate in salate, dar pot fi folosite si ca furaj. Uleiul comestibil extras din seminte nu rancezeste usor. In Asia, el asigura un combustibil folosit la iluminat si, de asemenea, da aroma diferitelor feluri de mancare.

Consumul mustarului este recomandat pentru sanatate. Nu are calorii si colesterol, dar contine proteine, calciu, magneziu si potasiu. Ca ingredient pentru multiple sosuri, mustarul se adauga cu putina inainte de a fi gata, pentru ca, daca se incalzeste prea mult, isi pierde aroma.

Boabele de mustar sunt folosite la conservarea anumitor legume, dar si pentru a le da aroma. In combinatie cu apa calda, mustarul creste tensiunea arteriala si duce la o mai buna circulatie a sangelui. Nu este recomandat acest lucru celor care au probleme cu tensiunea ridicata.

De asemenea, se pot face bai de mustar in cazuri de raceala si tuse, avand efect benefic si pentru tratarea migrenelor ( aplicand, pe ceafa, pasta de mustar). Pe de alta parte, semintele au o actiune laxativa.

Principiul activ al semintelor de mustar este sinalbina. Semintele de mustar mai contin in jur de 4-6% substante minerale, iar mucilagiile se gasesc in cantitate mare, in jur de 20%. Lipidele reprezinta 30% din compozitia semintelor, fiind formate in principale din acizii erucic, linoleic si oleic. De asemenea, mustarul alb este o valorasa planta melifera.

>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare pentru cultivarea mustarului alb in cadrul ghidului "Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic"!


Tags: mustar albcultivarea plantelor medicinalemustarul alb

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cultivarea plantelor medicinale: 3 factori pentru dezvoltarea unei afaceri profitabile

de Alina Constantinescu
14 Iul 2020
Cultivarea plantelor medicinale se numara printre cele mai profitabile afaceri agricole. Preocuparea pentru sanatate a crescut interesul...

Cultivarea plantelor medicinale: 4 aspecte de luat in seama pentru succesul afacerii

de Alina Constantinescu
29 Ian 2018
Preocuparea pentru sanatate a crescut interesul consumatorilor pentru ceaiurile medicinale. In Romania resursele de plante medicinale si plante...

Cultivarea plantelor medicinale: Iata de unde poti scoate profit ca la carte!

de Adela Simonescu
30 Iul 2014
Evident, poti scoate profit extrem de frumusel, dar cu o conditie clara... Sa stii ce plante sa cultivi. Nu orice planta medicinala are si nivel mare...

Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic - Ingrasaminte verzi esentiale

de Ideideafaceri.ro
05 Iun 2012
Ingrasamintele verzi provin de la plante cultivate care se incorporeaza prin aratura in sol, in momentul in care ajung la maximum de cantitate de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]