Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri agricole profitabile - Cultivarea porumbului dulce
Porumbul dulce se cultiva pentru semintele imature (stadiul lapte-ceara) care, fierte, constituie un excelent desert sau sunt utilizate in completarea unor salate sau manacaruri specifice. Se realizeaza si conserve cu porumb zaharat sau sub forma de boabe fierte sau se stiulete imatur. Se mai poate consuma si copt pe jar.
Nutritional, porumbul dulce este un aliment hranitor, 100 g de boabe proasptele aducand in alimentatie 107 kcal din 23,4 g glucide, 3 g protide, 1,3 g lipide si 2,6 g fibre.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cultivarea plantei cu 5 arome
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Porumbul este originar din Mexic si din America Centrala, unde din cele mai vechi timpuri a constituit hrana popoarelor indigene. Porumbul zaharat s-a cultivat alaturi de porumbul-cereala si s-a raspandit in paralel cu acesta. In ultima perioada, odata cu mondializarea unor mancaruri specifice, mexicane sau latino-americane, este din ce in ce mai solicitat.
Si la noi in tara, porumbul dulce tinde sa inlocuiasca rapid mai vechea traditie a porumbului fiert, acesta fiind realizat din stiuletele imatur al porumbului-cereala.
Porumbul este o planta erbacee, anuala, cu frunze lungi, lanceolate, cu tulpina care poate atinge si 3m inaltime, cu inradacinare superficiala.
Planta este monoica, tulpina terminandu-se cu un panicul de flori mascule. Spicele purtatoare de flori femele (stiulete) apar la subtioara frunzelor de 0,6-1,0 m de col, pe el formandu-se boabele comestibile. Boabele au un aspect specific zbarcit.
Porumbul dulce este o specie exigenta la caldura, minimul biologic situandu-se la nivelul a 9,5-10 grade Celsius. Plantele reclama (in functie de soi), intre 70 si 100 de zile cu temperaturi pozitive ( intre semanat si recolta). Temperatura optima de germinatie este de 21-26 de grade Celsius, iar optimul de crestere se realizeaza la 21-30 de grade Celsius. Se seamana cand temperatura solului este de 15-16 grade Celsius si se afla intr-un proces de incalzire.
Porumbul este relativ putin exigent in ceea ce priveste calitatile solului, el preferand, totusi, soluri usoare, termofile, fertile, cu pH cuprins intre 5 si 8 si optimum 6-7.
Votati articolul
Nota: 3.17 din 5 - 3 voturi.Articole conexe
Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii
de Idei de afaceriAfaceri cu struti. Potentialul pietei
de Idei de afaceriOrganizarea afacerii cu raci
de Idei de afaceriAfaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit