Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri bune in agricultura ecologica - pepenele galben
Tentatia de a cultiva pepeni galbeni in conditii de agricultura ecologica este mare, dat fiind calitatile acestui fruct bine cunoscut si bine apreciat de multi consumatori, cu atat mai mult si de cei amatori de produse ecologice.
Pepenele galben (Cucumis melo L.) se cultiva pentru fructul sau delicios, dulce, aromat folosit atat ca desert cat si ca aperitiv in unele bucatarii europene.Exigentele acestei specii nu se rezuma numai la temperatura si asolament (care de altfel sunt hotaratoare), dar si la sensibilitatea acestei specii fata de o serie de boli foliare sau vasculare care neurmarite cu atentie pot compromite culturile in numai cateva zile.
Riscul nerealizarii unor productii eficiente este in mana producatorului prin complexul de masuri pe care trebuie sa-l intreprinda pentru conducerea corecta a culturii si anume:
– alegerea soiurilor – se prefera cele tolerante sau rezistente genetic la principalele boli Pseudoperonospora cubensis, Spherotheca fuliginea, Fusarium sp., Verticillium sp., viroze;
– densitatile de cultura in limite rationale;
– gestionarea cu atentie a irigarii;
– tratamentele preventive cu produse admise.
Pepenele galben se asociaza favorabil cu porumbul, floarea-soarelui si telina.
Sisteme de cultura ale pepenilor galbeni
Pepenele galben se cultiva in camp prin semanat direct sau prin plantare de rasad pe teren modelat in brazde inaltate. Culturile se pot conduce pe sol sau se pot palisa pe spalieri inalti.
Culturile semanate direct nu se paliseaza. Se recomanda ca la 7-10 brazde de pepeni galbeni sa se semene 2-4 randuri de porumb zaharat.
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
Cum sa iti dezvolti afacerea pentru prelucrarea laptelui
de Idei de afaceriCum poti lansa o afacere de succes cu produse lactate artizanale
de Idei de afaceriOportunitate de afacere pentru antreprenorii din domeniul agricol: Instalatiile de muls
de Idei de afaceriIdee de afacere profitabila: cresterea viteilor, mieilor sau a iezilor
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit