Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri cu goji. Cum se face inmultirea plantelor goji
Inmultirea plantelor Goji poate fi efectuata fie prin butasi, fie prin seminte. Ambele proceduri sunt utilizate in aceeasi masura, iar succesul lor depinde de asigurarea conditiilor propice ulterior plantarii, dar si de perioada aleasa pentru operatiune.
Pentru utilizarea metodei de inmultire prin butasi, este indicat sa se astepte o perioada cu temperaturi mai reduse – toamna sau iarna. Taierea trebuie efectuata dupa de frunzele au inceput sa cada, in momentul in care planta intra in hibernare.
Cresterea prepelitelor japoneze

Cultura castravetelui anti-diabet

Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cresterea unor Goji noi din seminte include riscul de a nu rezulta plante cu aceleasi caracteristici ca plantele initiale, risc ce poate fi inlaturat prin propagarea din butasi. Pe de alta parte, la inmultirea prin butasi apare riscul transmiterii bolilor si, mai ales, al virozelor de la plantele mama la plantele fiice.
Propagarea prin butasi
Butasirea este o metoda de propagare vegetativa. Ea presupune prelevarea de portiuni de ramuri (lastari) de la planta-mama, care sunt apoi puse la inradacinat cu scopul plantarii ulterioare. In functie de varsta lastarului, butasirea se poate face in uscat – adica cu ramuri de cel putin un an, sau in verde, utilizandu-se ramuri verzi. Cea de-a doua varianta se foloseste mai ales vara.
Butasirea in uscat pentru arbustul de Goji se executa in cativa pasi simpli. Pentru inceput, se aleg lastarii ce urmeaza a fi taiati. Acestia trebuie alesi dintre lastarii noi, de aproximativ un an.
Lastarii trebuie sa fie drepti si solizi, sa nu se indoaie usor in momentul in care se aplica forta asupra lor. Se recomanda ca ei sa aibe o lungime de 20 – 30 cm si un diametru la baza de aproximativ 10 mm.
Atentie! Trebuie evitata alegerea lastarilor daca acestia prezinta pete sau semne ale unei eventuale afectiuni.
Afla totul despre cultura de goji si demararea unei afaceri pe baza acestor fructe miraculoase!
Noutati si recomandari in agricultura
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite

[GHID PRACTIC] Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Afacerea foarte accesibila cu care veti da lovitura Produceti BERE ARTIZANALA

[GHID PRACTIC] Cultura de sofran
Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit