Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii in domeniu recomanda sa incepeti cu un teren de minimum 1 hectar.
Paulownia se dezvolta cel mai bine pe soluri nisipoase sau pe turbarii. Nu tolereaza solul argilos sau stancos. Ideal este un sol ce dreneaza foarte bine apa, avand un pH cuprins intre 5 si 7,5.
Topografia si calitatea solului sunt doi factori care afecteaza succesul potential al plantatiilor Paulownia. Terenurile in panta, in general, sunt mai bune decat terenurile drepte si slab drenate. De asemenea, pantele mai mici sunt mai potrivite decat pantele superioare.
Paulownia pot creste bine, chiar si in soluri saline si in soluri sarace nutritiv, conferindu-i acest avantaj capacitatea sa de absorbtie selectiva a ionilor de Ca + + si Mg + +.
Ca o consecinta a robustetii sale, Paulownia a fost folosit cu succes in proiecte de reabilitare miniera. Solul nu trebuie sa fie exagerat de clisos si daca totusi plantam in asemenea soluri nu trebuie sa tasam pamantul in jurul plantei pentru a evita sufocarea acesteia.
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran
de Idei de afaceriAfaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze
de Idei de afaceri5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania
de Ideideafaceri.ro7 idei de afaceri agricole excelente
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit