Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de succes: Povestea primei culturi de rubarba din Romania

de Adela Simonescu 20 Iul. 2014 6478
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Despre rubarba am mai scris deja in nenumarate randuri ca fiind una dintre cele mai profitabile plante de cultura pentru romani. Romania se lauda cu unele dintre cele mai fertile terenuri din lume, una dintre culturile cu cele mai bune productii fiind chiar rubarba.

Un exemplu de succes in acest domeniu vine din Targu Mures, unde un antreprenor roman a luat decizia de a incepe o investitie in prima plantatie de rubarba din Romania, la Nades.


„Am infiintat prima cultura de rubarba de camp din Romania. La noi, rubarba, planta pe care o cunosc inca de mic copil, creste in cele mai nefericite locuri din curtile oamenilor. De trei ani ma tot chinui cu radacinile aduse din Germania, care nu s-au acomodat la conditiile meteo de aici. Acum incerc sa inmultesc plantele prin despartirea radacinilor si in paralel cultiv soiul romanesc”, a explicat pentru wall-street.ro Mircea Munteanu.

Mircea Munteanu si-a propus sa ajunga la o plantatie de rubarba cultivata in camp deschis. In prezent, plantatia se intinde pe o suprafatade 7000 de mp, fara utilizarea de ingrasaminte.

Investitia initiala a fost de 1200 de euro. „Rubarba in sine este o afacere rentabila. De pe o singura planta poti culege intre 2,5 si 3 kg de petiol pe an. Pe un hectar cultivi in medie 10.000 de plante, iar pe un kilogram poti obtine in jur de un euro. Asta inseamna la un calcul simplu 20.000 de euro pe hectar pe an. In plus, rubarba necesita lucrari minime, nu este atacata de daunatori, iar zece ani tot recoltezi”, declara Mircea Munteanu.

Rubarba se vinde cu 4 lei kilogramul. Clientii sunt numerosi si variati: restaurante, fabrici de dulceata, romani si straini curiosi, supermarketuri.

Cu toate ca este o cultura mai putin cunoscuta in Romania, in alte tari este deosebit de apreciata: Franta, Germania, Anglia, Italia.

Conform Wall-Street, cele mai multe culturi de rubarba sunt in Transilvania, mai ales in zona Saschiz, Mures. Aici se produce si celebrul gem de rubarba, apreciat chiar si de Printul Charles al Marii Britanii.




Tags: afaceri cu rubarbacultivare rubarbaafaceri rubarbarubarba in romania

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare

Peste trei zile, fermierii care vor sa-si achizitioneze utilaje agricole prin programul "Rabla pentru tractoare" o pot face....citeste mai mult>>

AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale acorda finantari de aproape 13,7 milioane de euro prin interventia DR-20 - Investitii in sectorul zootehnic - componenta suine....citeste mai mult>>

APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei

APIA informeaza ca efectueaza plata ajutorului de stat la motorina utilizata in agricultura pentru perioada 1 aprilie - 30 iunie 2024. Agentia transfera sumele prin intermediul Centrelor Judetene....citeste mai mult>>


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]