Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de succes: Povestea primei culturi de rubarba din Romania

de Adela Simonescu 20 Iul. 2014 6476
4.17 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Despre rubarba am mai scris deja in nenumarate randuri ca fiind una dintre cele mai profitabile plante de cultura pentru romani. Romania se lauda cu unele dintre cele mai fertile terenuri din lume, una dintre culturile cu cele mai bune productii fiind chiar rubarba.

Un exemplu de succes in acest domeniu vine din Targu Mures, unde un antreprenor roman a luat decizia de a incepe o investitie in prima plantatie de rubarba din Romania, la Nades.


„Am infiintat prima cultura de rubarba de camp din Romania. La noi, rubarba, planta pe care o cunosc inca de mic copil, creste in cele mai nefericite locuri din curtile oamenilor. De trei ani ma tot chinui cu radacinile aduse din Germania, care nu s-au acomodat la conditiile meteo de aici. Acum incerc sa inmultesc plantele prin despartirea radacinilor si in paralel cultiv soiul romanesc”, a explicat pentru wall-street.ro Mircea Munteanu.

Mircea Munteanu si-a propus sa ajunga la o plantatie de rubarba cultivata in camp deschis. In prezent, plantatia se intinde pe o suprafatade 7000 de mp, fara utilizarea de ingrasaminte.

Investitia initiala a fost de 1200 de euro. „Rubarba in sine este o afacere rentabila. De pe o singura planta poti culege intre 2,5 si 3 kg de petiol pe an. Pe un hectar cultivi in medie 10.000 de plante, iar pe un kilogram poti obtine in jur de un euro. Asta inseamna la un calcul simplu 20.000 de euro pe hectar pe an. In plus, rubarba necesita lucrari minime, nu este atacata de daunatori, iar zece ani tot recoltezi”, declara Mircea Munteanu.

Rubarba se vinde cu 4 lei kilogramul. Clientii sunt numerosi si variati: restaurante, fabrici de dulceata, romani si straini curiosi, supermarketuri.

Cu toate ca este o cultura mai putin cunoscuta in Romania, in alte tari este deosebit de apreciata: Franta, Germania, Anglia, Italia.

Conform Wall-Street, cele mai multe culturi de rubarba sunt in Transilvania, mai ales in zona Saschiz, Mures. Aici se produce si celebrul gem de rubarba, apreciat chiar si de Printul Charles al Marii Britanii.




Tags: afaceri cu rubarbacultivare rubarbaafaceri rubarbarubarba in romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]