Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri in agricultura: iata lista pesticidelor cu toxicitate ridicata!
Greenpeace Germania a publicat un catalog intitulat “Lista neagra a pesticidelor in UE”. Raportul a fost realizat de Lars Neumeister, un expert independent, si inventariaza toate pesticidele autorizate in Uniunea Europeana in functie de potentialele riscuri pe care le reprezinta pentru sanatatea oamenilor si a mediului.
Astfel, Greenpeace solicita comerciantilor sa sprijine fermierii in ceea ce priveste inlaturarea pesticidelor si ingrasamintelor sintetice si sa incurajeze trecerea catre un model de agricultura ecologic.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cultura castravetelui anti-diabet
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
"Cele mai periculoase pesticide pentru oameni si mediu trebuie sa dispara de pe campuri si din alimentatia oamenilor. In plus, trebuie sa ne asiguram ca o substanta toxica nu este inlocuita de o alta. Am vazut acest lucru in cazul a trei neonicotinoide interzise. De la punerea in aplicare a interdictiei partiale pentru aceste substante, se foloseste in locul lor tiacloprid. Aceasta substanta e un pesticid din aceeasi clasa a neonicotinoidelor, o amenintare pentru albine si alti polenizatori. Lista neagra trebuie sa serveasca in primul rand ca un ghid menit sa reduca si in final sa inlocuiasca pesticidele chimice de sinteza cu alternative ecologice, non-chimice”, spune Christiane Huxdorff, coordonator al campaniei pentru agricultura ecologica din cadrul Greenpeace Germania.
Raportul analizeaza cele 520 de substante active permise in UE si le evalueaza riscul potential. Lista neagra a pesticidelor contine 209 dintre cele mai periculoase pesticide, care au un impact toxic asupra mediului si sanatatii oamenilor, si a caror inlaturare din uz ar trebui sa fie prioritara.
111 pesticide ar trebui interzise imediat pentru a proteja sanatatea oamenilor. Este vorba de substante precum glifosatul, care a fost clasificat de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca un posibil cancerigen, sau abamectinul, un insecticid foarte toxic pentru oameni.
62 de pesticide indeplinesc cel putin doua criterii de interzicere imediata pentru a proteja mediul. Este vorba de substante precum imidaclopridul, care este toxic pentru albine si alte insecte si a carui utilizare este restrictionata in prezent.
Pe langa acestea, alte 36 de pesticide se afla pe lista neagra pentru un cumul de toxicitate. Printre acestea se numara un fungicid numit captan, o substanta cancerigena, imunodepresiva, toxica pentru pesti si alte organisme.
“Fermierii care doresc sa iasa din epoca de piatra a pesticidelor au nevoie de sprijin din partea politicienilor si comerciantilor. Eliminarea treptata a celor mai daunatoare pesticide reprezinta un pas vital spre un model modern de agricultura ecologica, care nu are nevoie de pesticide. Fermele organice ne arata ca modelul ecologic poate inlatura dependenta de pesticide si ne permite sa ne asiguram diversitatea hranei si siguranta acesteia, protejand in acelasi timp solul, apele, mediul si nu in ultimul rand sanatatea”, spune Christiane Huxdorff.
Raportul este disponibil aici>>
Noutati si recomandari in agricultura
AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
Peste trei zile, fermierii care vor sa-si achizitioneze utilaje agricole prin programul "Rabla pentru tractoare" o pot face....citeste mai mult>>
AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale acorda finantari de aproape 13,7 milioane de euro prin interventia DR-20 - Investitii in sectorul zootehnic - componenta suine....citeste mai mult>>
APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
APIA informeaza ca efectueaza plata ajutorului de stat la motorina utilizata in agricultura pentru perioada 1 aprilie - 30 iunie 2024. Agentia transfera sumele prin intermediul Centrelor Judetene....citeste mai mult>>
Articole conexe
Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran
de Idei de afaceriAfaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze
de Idei de afaceri5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania
de Ideideafaceri.roCele mai profitabile 10 idei de afaceri in agricultura
de Ideideafaceri.roAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit