Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri in agricultura: Optiuni pe care le luam in calcul pentru anul viitor!

de Ilinca Dobrescu 13 Aug. 2013 3311
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Deja este destul de tarziu pentru acest an sa mai cultivam ceva, insa timpul nu este pierdut pentru cei care au de gand sa puna de pe acum bazele unei afaceri in agricultura in 2014. Deja ne gandim la plantele pe care dorim sa le valorificam, la fructele care se vand bine anul acesta, la soiurile care au scos productii bune si la preturi avantajoase pentru producatori.

Un exemplu de afacere in agricultura, afacere cu potential urias, este cea de cultivare a arbustilor fructiferi in sistem ecologic. De la afine si mure, la zmeura si capsune, la smochine si coacaze, toate promit profituri uriase pe fondul unei cereri impresionante si a unor preturi deosebit de avantajoase!

Mai mult, pentru cei interesati de investitii in agricultura, expertii ne recomanda plantele medicinale si aromatice speciale: lavanda, musetelul ecologic, armurariul care intra puternic in atentia nutritionistilor, mustarul bio, menta bio, valeriana care devine un antidepresiv folosit de foarte multa lume.

Iata doar cateva exemple de afaceri in agricultura, investitii in agricultura ecologica in mod clar. Lesne de inteles faptul ca ecologismul devine un avantaj competitiv demn de luat in considerare de catre cei care au de gand sa investeasca in acest domeniu in 2013.

De asemenea, o alta optiune pentru cei care cauta sa demareze afaceri in agricultura, este cea referitoare la cultivarea catinei, preferabil tot in sistem ecologic. Catina reprezinta un arbust fructifer ce ofera productii intensive de fructe valorificate la preturi uimitor de ridicate, cu atat mai mult cand sunt de origine ecologica.

In acelasi timp, din multitudinea de idei de afaceri agricole profitabile, distingem si pe cea de cultivare a ciupercilor. Ciupercile Champignon si ciupercile Pleurotus sunt din ce in ce mai cautate in ultima perioada de timp si preturile lor de vanzare sunt extrem de convenabile si pentru agricultori si pentru distribuitori. Un mare avantaj al celor care se decid sa cultive ciuperci este faptul ca nu se cere existenta unui teren arabil.

Ciupercile Champignon si ciupercile Pleurotus se pot cultiva in sistem amenajat in cadrul unei pivnite, hale, depozit si nu numai.

O alta idee de afacere in agricultura este cea de a cultiva arbusti fructiferi exotici: Goji, Aronia si merisoare. Sunt arbusti fructiferi pe care multi romani inca nu i-au descoperit. In loc sa acoperi un teren arabil cu grau sau porumb, o optiune este sa cultivi arbustii care iti pot oferi profituri infinit mai mari, pe aceeasi suprafata de teren si la investitii banesti doar cu putin mai mari.

Nu in ultimul rand, recomandam si investitii in agricultura in legume ecologice, in trandafiri de dulceata, in plantatii de pomi fructiferi, in rapita si nu numai!





Tags: afaceri profitabile in agriculturaidei afaceri agriculturaidei de afaceri agricole profitabileafaceri in agriculturainvestitii in agriculturaafaceri in agriculturacele mai rentabile afaceri agricole

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cele mai profitabile 10 idei de afaceri in agricultura

de Ideideafaceri.ro
07 Oct 2019
Vrei sa ai succes in agricultura in 2019? Iata 10 idei pe care le poti aplica pentru a-ti obtine profitul mult dorit! Daca dispui de cateva sute...

5 idei de afaceri in agricultura

de Camelia Diaconu
23 Dec 2019
In momentul in care investesti intr-un business, primul gand este acela de a obtine profit pe termen lung. Agricultura este mediul propice pentru...

Top 5 afaceri in agricultura pentru 2018

de Alina Constantinescu
22 Feb 2018
Daca va ganditi sa incepeti o afacere in agricultura, atunci trebuie sa va indreptati atentia catre cele care au un potential ridicat in 2018, pentru...

Cultivarea cartofilor mov, una dintre cele mai profitabile afaceri in agricultura

de Alina Constantinescu
29 Iun 2017
Cartofii albi traditionali, binecunoscuti si consumati in tara noastra, au un concurent de 30 de ori mai scump. Cartofii mov, laudati pentru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]