Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri in pomicultura: AFIR a publicat Ghidul Solicitantului pentru submasura 4.2a
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat pe pagina de internet, www.afir.info, versiunea consultativa a Ghidului solicitantului aferent schemei GBER si de minimis pentru submasura (sM) 4.2a "Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020).
„Procesul de consultare publica este unul esential pentru a livra solicitantilor de fonduri o versiune imbunatatita fata de cele anterioare a Ghidului solicitantului. Beneficiarii, consultantii sau asociatiile din domeniu ne pot furniza informatii importante rezultate din experienta dobandita in timp privind derularea proiectelor finantate cu fonduri europene. Impreuna cu Autotoritatea de Management pentru PNDR, vom analiza toate propunerile primite si, ulterior, vom publica versiunea finala a Ghidului pentru sesiunea de cereri de proiecte din acest an.” a declarat Adrian - Ionut Chesnoiu, directorul general al AFIR.Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cultura castravetelui anti-diabet
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Valoarea maxima a sprijinului acordat in cadrul schemei GBER 4.2a pentru intreprinderi micro si mici este de 600.000 euro/ proiect si de pana la 900.000 de euro pentru acele proiecte prin care se realizeaza un lant alimentar integrat. Pentru proiectele realizate de intreprinderi mijlocii se pot obtine fonduri nerambursabile de pana la 800.000 de euro pentru finantarea unui proiect sau, in cazul in care realizeaza un lant alimentar integrat, sprijinul creste pana la maximum 1.100.000 de euro. Intreprinderile mari beneficiaza de o finantare de pana la 1.000.000 de euro pentru un proiect de investitii, iar in cazul in care investitiile duc la realizarea unui lant alimentar integrat, valoarea creste la 1.500.000 de euro.
Pentru investitii legate de producerea de bauturi alcoolice din produse agricole/ pomicole vor fi sprijinite doar proiectele realizate de microintreprinderi si forme asociative (grupuri de producatori si cooperative). Sprijinul acordat va fi de 200.000 de euro pentru microintreprinderi si de 300.000 de euro pentru formele asociative.
„Dintre investitiile eligibile care pot beneficia de fonduri nerambursabile amintesc fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase, conservarea in zahar a fructelor, a nucilor, a cojilor de fructe si a altor parti ale plantelor, mai exact, fructe confiate, precum si fabricarea dulciurilor sub forma de tablete si pastile.
De asemenea, sunt eligibile activitati privind distilarea, rafinarea si mixarea bauturilor alcoolice, respectiv fabricarea de bauturi alcoolice distilate (whisky, coniac, gin, lichioruri), fabricarea de bauturi mixte cu alcool distilat, amestecarea alcoolurilor distilate, dar si fabricarea alcoolurilor neutre.” a precizat Adrian - Ionut Chesnoiu, directorul general al AFIR.
Versiunea consultativa a Ghidului solicitantului aferent schemei GBER si de minimis pentru sM 4.2a a fost publicata pe site-ul AFIR la sectiunea Dezbatere publica, Documente supuse dezbaterii publice. Perioada de consultare publica este de 10 zile de la publicarea pe pagina de internet a Agentiei, respectiv data de 16 iunie 2017. Toti cei interesati pot transmite propuneri sau observatii pana in data de 26 iunie 2017 pe adresa de e-mail consultare@afir.info.
Sursa: AFIR
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene
de Idei de afaceriAfacere agricola cu rata de profit ridicata
de Idei de afaceriIdee de afacere agricola - Plantatie cu aluni
de Camelia DiaconuAfacere agricola: recomandari pentru infiintarea unei culturi de ricin
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit