Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri la tara: 4 culturi agricole pe suprafete mici

de Marinache Paula 05 Ian. 2017 5030
4.1 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fructele si legumele bio sunt din ce in ce mai cautate de romani. Cultivarea in sistem ecologic reprezinta la ora actuala in Romania o afacere sigura, cu investitii mici si cu profituri ridicate inca din primul an. Succesul afacerilor in agricultura se datoreaza in primul rand popularitatii acestor plante in intreaga lume pentru efectele benefice asupra sanatatii si, in al doilea rand, de solurile fertile din tara noastra.

In randurile de mai jos, iata 4 idei de afaceri la tara, idei de afaceri pentru anul 2017:

Cultura de goji

Cotat ca cel mai puternic antioxidant din lume, fructul goji este folosit pentru efectele sale atat ca aliment cat si in domeniile medicinei si cosmeticii.
 
Este de origine din Tibet si utilizat intens in medicina traditionala asiatica pentru intarirea sistemului imunitar, mentinerea sanatatii si prevenirea unor boli. Practic, micutul fruct de goji insumeaza toate elementele necesare organismului uman. Interesant, nu-i asa?
 
Cultura de rucola

Cu toate ca nu este o planta pretentioasa (nu are nevoie de multa apa – o udare la cateva zile este suficienta), rucola ofera productii optime atunci cand este cultivata pe soluri bogate in nutrienti, bine drenate si cu un pH intre 6 si 7.

Cultura de andive

Andivele, in general nu sunt plante foarte pretentioase fata de factorii de vegetatie, manifestand pretentii asemanatoare cu salata, ambele specii apartinand aceleiasi familii botanice.
 
Astfel, datorita gustului usor amarui stimuleaza apetitul si ajuta la o mai buna secretie a bilei, fiind recomandata persoanelor cu tulburari in functionarea ficatului si a bilei.

Cultura de stevie dulce

Este vorba despre Stevia Rebaudiana (originara din America de Sud) din frunzele careia se extrage un indulcitor natural, steviozidul, ce poate fi folosit cu succes in alimentatie. Prefera solurile cu valori pH 4-5 (acide) dar suporta si valori mai ridicate pana la 7,5.


Tags: afaceri agricoleafaceri la taraafaceri pe suprafete miciculturi bio

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro
01 Apr 2020
Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5...

Cele mai bune 5 idei de afaceri la tara

de Florin Amariei
17 Iun 2020
Nu o spunem noi, ci statisticile. Acestea sunt cele mai bune 5 idei de afaceri la tara pentru antreprenorii care vor propria lor firma de succes!...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]