Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri profitabile - cresterea porcilor de Bazna
Crescut numai cu hrana naturala, porcul de Bazna are o carne gustoasa, suculenta si fara colesterol. Bazna este o rasa de porc romaneasca, ce poarta numele localitatii de origine - Bazna, in Transilvania. Porcul de Bazna este o rasa mixta de carne si grasime, avand totusi mai multa grasime decat Marele Alb sau Landra.
Aceasta rasa s-a format in urma unor incrucisari nedirijate intre scroafe din rasa Mangalita si vieri din rasa Berk, incepand din anul 1872, se arata in istoricul aparitiei porcilor de Bazna. Asadar, porcii de Bazna au particularitati preluate de la cele doua rase insa, insusiri productive superioare rasei Mangalita.Porcul Bazna este usor de crescut. Nu este pretentios la conditiile de intretinere, necesita adaposturi simple si se preteaza la sistemul de crestere extensiv – gospodaresc, dar si semiintensiv.
Un alt avantaj este faptul ca porcul Bazna este rezistent la conditiile mai putin favorabile de clima, suporta bine atat caldura cat si frigul. Hrana pentru porcii Bazna se poate asigura usor: pasune, porumb, furaje, radacinoase, cartofi, cereale (grau, orz), resturi menajere. Se dezvolta excelent fara concentrate!
in plus, carnea porcului de Bazna are cel mai mic colesterol din slanina, afirma specialistii. Prezinta o o carne marmorata, cu grasime intramusculara, savuroasa, o carne care se preteaza cel mai bine pentru fabricarea unor mezeluri uscate de lux (ex.: salam de Sibiu, sunca uscata ). Sunt produse extrem de bine platite pe piata.
Despre scroafele de Bazna se spune ca sunt mame bune putand fata in conditii gospodaresti fara masuri speciale, iar purceii sunt rezistenti. Pe perioada gestatiei, scroafele de Bazna acumuleaza o cantitate mare de grasime, fiindu-le de ajutor (ca strat protector) atat pe perioada lactatiei, cat si iarna. In perioada alaptarii, ele pot slabi, dar avand acest strat de grasime, scoafele au energia necesara si isi pot alapta purceii pana la varsta de 2 luni. Datorita acestui excedent energetic, purceii fatati iarna sunt mult mai rezistenti si mai putin sensibili decat ai altor rase.
Noutati si recomandari in agricultura
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghidul practic pentru incepatorii in lumea criptomonedelor

[GHID PRACTIC] Cultura de sofran
Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume

[GHID PRACTIC] Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Demareaza o afacere profitabila pe Amazon



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit